torstai 9. helmikuuta 2012

Miltä epävakaa persoonallisuushäiriö tuntuu?


On vaikea antaa vastausta siihen, miltä tuntuu kärsiä epävakaasta persoonallisuushäiriöstä. Kysymys on tietyllä lailla hieman paradoksaalinen, sillä ainakin itselläni nimenomaan tunteiden tunteminen ja tunnistaminen on eräs ydinongelmistani. On hämmentävää, kun ei tiedä mitä missäkin tilanteessa kuuluisi tuntea, ja miten nuo tunteet tulisi tuoda julki. Tai kun tietää, että tässä nimenomaisessa tilanteessa kuuluisi tuntea vahvasti jotakin, eikä tunnekaan mitään. Myös tunteiden hallinta ja sietäminen on ajoittain todella vaikeaa. Kun tuntee jotain, niin tuntee sitten potenssiin sata. Ärtymys ja viha saavat ajoittain pään tuntumaan painekattilalta, joka on valmis poksahtamaan hetkenä minä hyvänsä. Pelko ja ahdistus salpaavat hengityksen – ne ovat kuin kädet, jotka haluavat kietoutua kurkkusi ympärille ja kuristaa sinut hengiltä. Ilo on niin sietämätöntä, että se suorastaan sokaisee sinut ja polttaa ihosi karrelle niin kuin liian kirkas auringonpaiste. Minulle tunteet ovat jotakin hyvin konkreettista. Ruumiillista. Hämmentävää. Vaikeaa.

Silloin kun en vielä tiennyt, mikä minua vaivaa, tunsin usein itseni todella hämmentyneeksi muiden ihmisten seurassa. Mietin, mikä ihme minussa on vialla, kun en osaa ”heittäytyä” sosiaaliseen kanssakäymiseen samalla kepeydellä kuin huomasin ns. normaalien ihmisten pystyvän tekemään. Tiedättehän, heittämään työpaikan ruokalassa läppää jostain arkipäivän pikku kommelluksesta tai ”avautumaan” esimerkiksi ärsyttävän naapurin aiheuttamasta mielipahasta – ja olemaan kiinnostunut, kun joku muu kertoo vastaavia asioita elämästään. Kiusallista. Työlästä. Hankalaa. Mietin, vetävätköhän kaikki (muutkin) ihmiset jonkinlaista roolia näissä keskusteluissa, ja mitä järkeä tällaisessa paskanjauhannassa ylipäätään on. Omat ajatukseni harhailevat kai aivan liian syvissä vesissä taipuakseen viihdyttäväksi small talkiksi, ja hyvä niin. Samalla kuitenkin tunne siitä, että on jotenkin perustavanlaatuisesti erilainen, ulkopuolinen, yksinäinen…  Tuomittu ikuiseen yksinäisyyteen. Ehkä sitä on vähän niin kuin jokin haamu, joka on jäänyt haahuilemaan elävien ihmisten keskuuteen. Kaipaisi hirveästi kontaktia toisiin ihmisiin, mutta nuo toiset ovat tavoittamattomissa, kaukana poissa. He eivät kuule eivätkä näe sinua, he eivät puhu samaa kieltä eivätkä samoista asioista kuin sinä. He hymyilevät lävitsesi ja kävelevät päältäsi. Ellet sitten ryhdy riehumaan poltergeistin tavoin. Silloin he näkevät sinut, mutta eivät edelleenkään ymmärrä sinua. Niin. Jos minun pitäisi kiteyttää oma rajatilapersoonallisuuteni yhteen lauseeseen, se kuuluisi näin: kukaan ei ymmärrä minua. Mikä sinun lauseesi on?

Poimin kotimaisilta ja ulkomaisilta keskustelufoorumeilta ajatuksia siitä, miltä epävakaa persoonallisuushäiriö tuntuu. Jokainen ihminen on yksilöllinen myös tässä tapauksessa, joten halusin tuoda esille mahdollisimman paljon erilaisia näkökulmia ja mielipiteitä. Toisaalta, kun aloin penkomaan tätä asiaa, olin tosi hämmästynyt siitä, kuinka tutulta monet kommentit kuulostavat. Alla olevista lauseista suurin osa voisi olla peräisin omasta näppiksestäni. Mitä epävakaa persoonallisuushäiriö tuntuu? Lukekaa ja kommentoikaa!

ΟΟΟΟ

”Epävakaan elämä tuntuu helvetiltä. Kaunistelematta. Tuskaa, vihaa, hämmennystä, kipua… eikä koskaan voi tietää seuraavaa hetkeä, sillä tunteet heilahtelevat jatkuvasti. Minuun sattuu, koska satutan niitä ihmisiä, joita rakastan. Tunnen itseni väärinymmärretyksi. Analysoin kaikkea. Mikään ei tuota minulle mielihyvää. Joskus todella harvoin tunnen itseni “liian iloiseksi”, ja hermostun sen takia. Lääkitsen itseäni alkoholilla. Sitten satutan itseäni fyysisesti, ja tunnen hirvittävää syyllisyyttä. Häpeän. Haluan kuolla, mutta en pysty tappamaan itseäni, koska tuntisin liikaa syyllisyyttä niiden vuoksi, joita teollani satuttaisin. Olen vihainen tästä kaikesta, joten viiltelen itseäni, tai otan yliannostuksen – haluan saada nämä tuntemukset loppumaan. Stressi!”

”Minulla on ainakin kerran diagnosoitu tällainen, mutta en ole mikään kirveen kanssa riehuva mielipuoli... Lähinnä otan aika raskaasti kaikenlaiset vastoinkäymiset ja varsinkin muiden ihmisten ilkeät puheet. Minun on joskus hyvin vaikea säilyttää suhteellisuudentajuni sillä tavoin että ymmärtäisin asettaa ihmisten sanomiset mappiin Ö... Yleensä koko maailmani on kaatumassa jos on jotain mistä stressaantua.”

”Kun ajaudun pääni sisällä tiettyyn pisteeseen, EN enää PYSTY ajattelemaan selkeästi, vaan puolustan itseäni. Juokse tai kuole. Taistele tai pakene.”

“Se [epävakaa persoonallisuushäiriö] tuntuu siltä, että toiset ihmiset lakkaavat olemasta heti lähdettyään. Niin pian kuin he ovat kävelleet ulos ovesta, tai vain menneet toiseen huoneeseen nukkumaan, tuntuu kuin he eivät enää oikeasti olisi olemassa. Totta kai rationaalinen mielesi tietää, että he ovat edelleen olemassa! Mutta et voi tuntea heitä enää. Se on kuin valokatkaisija, joka vain sulkeutuu…  jokainen tunne joka sinulla on, jokainen tunne, jonka he synnyttävät sinussa, katoaa niin pian kuin he ovat poistuneet paikalta. -- Ja mikäli kysymyksessä on se kaikkein rakkain ihmisesi, joka sillä hetkellä on koko maailmasi keskus… hänen poissaolonsa aiheuttama tuska voi olla jotakin aivan käsittämätöntä. Kuin olisit menettänyt osan sielustasi siihen asti kun hän palaa takaisin, ja tunnet jälleen hänen olevan olemassa. Joskus kuvittelet ihmisten olevan paikalla, jotta sinun ei tarvitse kohdata niitä tunteita, joita heidän poissaolonsa aiheuttaa. Totta kai tiedät järjellä olevasi sekopää… mutta sen kanssa on vain tultava toimeen. Kaipaus on nimittäin todellista huolimatta siitä, kuinka monta kertaa yrität rationalisoida nämä asiat. Kaipaus ja ikävä ovat edelleen olemassa.
Se tuntuu yksinäisyydeltä… koska silloin, kun olet yksin, todella olet YKSIN. Et pysty tuntemaan rakkaimpiasi, et pysty tuntemaan heidän rakkauttaan sinua kohtaan. Kun he ovat menneet, tuntuu siltä kuin he eivät enää rakastaisi sinua. Jos he kerran ovat poissa, kuinka heidän rakkautensa voisi säilyä? Yksinäisyys on niin keskeistä, niin kaiken ytimessä, että välillä tuntuu siltä kuin olisit ainoa ihminen koko maailmassa. Ja kuitenkin tuo olemassaolo on niin haurasta, niin häilyvää, että yksinäisyydestä tulee sinun olemassaolosi, ja pian kuin koko muu maailma on poissa. Ja ilman toisia ihmisiä oma olemassaolosi hiipuu niin ikään pois, jolloin mukaan kuvaan astuu fyysinen kipu --. Fyysisestä kivusta voi tulla ainoa side todelliseen olemassaolon tunteeseen.”

”Kaikki mitä tunnet, on intensiivistä. Mutta tunteesi ovat niin voimakkaita, että ärtymys muuttuu vihaksi ja ihastus ”rakkaudeksi” - tai joksikin, minkä kuvittelet olevan rakkautta. Mikään, mitä tunnet, ei ole keskivertoa. Periaatteessa olet kuin Romeo ja Julia. Nämä kaksi sekopäistä kakaraa vaikuttivat itse asiassa olevan melko vitun rajatilaongelmaisia. Sanottakoon myös, että teini-ikäiset voivat muistuttaa helvetin paljon rajatilaongelmaisia, ja rajatilaongelmaiset voivat muistuttaa helvetin paljon teini-ikäisiä. Tästä näkökulmasta katsottuna on ymmärrettävää, miten rajatilapersoonallisuushäiriöstä kärsivät ihmiset voivat kohdella läheisiään niin huonosti. Erityisesti, jos he ovat vanhempia. Kuvittele, jos yhdessä hetkessä ihailet lastasi, ja jo seuraavassa hetkessä vihaat häntä – ja nämä tuntemukset vaihtelevat edestakaisin. Niin. Minun äitini oli tällainen.”

”Identiteettini epävakaus liittyy muihin ihmisiin. Minulla on taipumusta muuttua riippuen siitä, kenen kanssa olen. Tyhjyydentunteeni on sidoksissa krooniseen tylsistymiseen. Se pahenee, kun olen yksinäinen ja minun täytyy kuluttaa aikaani täysin yksin. En tunne oikein mitään silloin, kun ympärilläni ei ole ihmisiä stimuloimassa tunnepuoltani.”

”Krooninen tyhjyydentunne on yksi epävakaan persoonallisuushäiriön oireista. Minä kärsin siitä päivittäin. Luin jostakin, että tyhjyydentunne kumpuaa identiteetin epävakaudesta, mikä puolestaan sai minut pohtimaan, mistä nämä identiteettiongelmat juontavat juurensa. Tällä hetkellä olen kuitenkin keskittynyt tyhjyydentunteeseeni. Eilen aloin epäillä, että sen taustalta saattaisi löytyä vihaa. Pelkään kuollakseni suuttumista. Terapeuttini mielestä se saattaa johtua siitä, että pelkään menettäväni itsehillintäni, jos raivostun oikein kunnolla. En ole varma siitä, mutta tiedän vain, että aina kun suutun, minua alkaa väsyttää todella paljon, ja se tavallaan sammuttaa vihantunteeni alkuunsa.”

”Olen äärettömän sosiaalinen, empaattinen, iloinen, huumorintajuinen, mukava, älykäs ihminen - silloin kun olen. Sitten voin tipahtaa yhdestä ajatuksesta helvettiin: oma arvostus tippuu, en halua nähdä ketään enkä jutella kenenkään kanssa koska en usko itseeni edes sen vertaa, että osaisin keskustella.”

”Kun sain diagnoosin kolme vuotta sitten, en halunnut uskoa sitä. Kuitenkin asiasta paljon keskusteltuani, olen sen hyväksynyt. Tällä hetkellä epävakauteni ei näy ulospäin, mutta stressaavat elämäntilanteet, parisuhde, tunnekuohut ja joskus jopa humala saavat epävakaat piirteeni esiin. Elämäni aikana olen kärsinyt/nauttinut syömishäiriöstä, kleptomaniasta, päihderiippuvuudesta, toistuvista masennuksista, seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja irtosuhteista. Olen myös joskus ollut humalassa väkivaltainen ja suuttuessani olen jumalattoman julma, liittyen epävakaudesta tuttuun musta-valkoisuuteen. Jos suutun, vihaan suuttumuksen kohdetta niin, etten pysty näkemään tai muistamaan mitään häneen liittyvää hyvää tai tuntemaan mitään myötätuntoa. Näin muutamia vuosia myöhemmin, osaan jo tuntea häpeää pahimmista teoistani, mutta aikoinani koin, että kaikki tekoni olivat oikeutettuja.”

Koska kaaos on mieleni vallitseva olotila, takerrun monesti kaavamaiseen toimintaan. Suhtaudun esimerkiksi työhöni jonkinlaisella, terveistä ihmisistä koomiselta vaikuttavalla byrokraattisella säntillisyydellä - pitääkseni "pahan minäni" kontrollissa. Näin ollen lyhytaikainen ja ulkoisesti vaatimatonkin työ saa minut uupumaan. Jotenkin en näe muita mahdollisuuksia kuin täyden anarkian ja täyden järjestelmällisyyden. Naurettavaa, mutta pääni on tällainen mustavalkoisten ajatusten sumppu.”

”Usein epävakailla on taipumusta ottaa pienikin kritiikki todella henkilökohtaisesti.. Tiedän kyllä että heidät on erityisen helppoa suututtaa (come on, minullakin on diagnosoitu tuo) ja räjähtelevät toisinaan ihan naurettavista asioista eivätkä osaa myöntää olevansa väärässä.. Mutta kehottaisin kuitenkin välttämään suoria riitatilanteita, koska niistä minunkaltaiseni suoriutuvat hyvin... lapsenomaisesti?”

”Haluan eristäytyä ihmisistä ja olla vain yksin. Kukaan ei ymmärrä pahaa oloani eikä käytöstäni. Ihmiset puistelevat päätään milloin millekin tempaukselleni. Saatan muuttaa hetken mielijohteesta, haukkua kenet tahansa pystyyn, vetää exääni turpaan, olla seksisuhteessa varatun miehen kanssa, käyttää kaikki rahani johonkin turhaan - jota myöhemmin kadun. Teen kaikkea miettimättä seurauksia sen enempää ja myöhemmin häpeän käytöstäni.”

”Mieltäni vaivaa usein vanhat pettymykset ja lapsuuteni hankalat kokemukset ovat yhä tunnepitoisina pinnassa. Siedän vähän pettymyksiä ja vastoinkäymisiä ja ne jäävät vaivaamaan minua pitkäksi aikaa. Minun on vaikea unohtaa sitä, jos minua on kohdeltu kaltoin enkä osaa antaa anteeksi. Olen ajoittain epäilevä, vetäytyvä ja ahdistunut ja saan hallitsemattomia ahdistuneisuuskohtauksia.”

”Monesti tulee sellainen tunne, että minua on petetty tai käytetty hyväksi ja tunne on aika pelokas. Tunnen itseni monesti aika heikoksi ihmisten rinnalla ja eristäytyminen suojelee minua satuttamiselta.”

”Minun maailmani on kovin mustavalkoinen, enkä oikeastaan jousta omista periaatteistani, tai arvoistani juurikaan, toki osaan ottaa, tai ainakin väittää osaavani ottaa muiden mielipiteet huomioon. Kaikki tunteeni ovat oikeastaan melko lailla äärimmäisiä.”

"Olen erittäin säikky, pelkään paljon..todella paljon erilaisia asioita. En tykkää keskustella ihmisten kanssa, en uskalla, pelkään että sanon jotain sopimatonta ja alan hermostua ja kun hermostun alan repiä ja nyppiä itseäni = kädet aivan ruvilla kun revin nahkaa irti. En vain pysty rentoutumaan, vaikka olisi kuinka ihana ja tuttu henkilö. Kaiken kukkuraksi olen perfektionisti, kaiken pitää olla täydellistä, en niinkään vaadi sitä muilta mutta minun itseni pitää olla täydellinen pelkkä hyvä tai "ihan ok" ei riitä, olen paska."

”Itse olen hyvin epävarma itsestäni. Pelkään riitelyä, ja pyrin välttämään kiistatilanteita, koska en koe olevani niissä vahvoilla. Ihmiset voi kävellä mun yli, kun en pidä puoliani.”

”En halua kuolla, mutta se psyykeni osa joka ajaa minut satuttamaan itseäni selkeästi haluaa minut hengiltä.”

”Tämä epävakaisuus kuuluu elämääni ja sellainen vain olen, se ei koskaan häviä, koska se on persoonassa. Se ei ole este mihinkään, täytyy vain sallia itselleen huonot jaksot”

”Ahdistus kasvaa välillä sietämättömäksi ja olen itsetuhoinen. Minäkäsityksenä on kuulemma pahasti vääristynyt eikä minulla ole ollenkaan itsetuntoa. En tiedä, kuka olen, sillä käyttääntymiseni muuttuu tilanteiden mukaan. Koen olevani sosiaalisesti vammainen. Patoan kaikki tunteet sisälleni. En yksinkertaisesti osaa ilmaista tunteita. Joskus tunnen olevani niin täynnä vihaa, että pelkään menettäväni itsehallinnan. Usein olo on tyhjä, mikään ei tunnu millekään, millään ei ole merkitystä.”

”Olen 45-vuotias. Kun olen nyt lukenut tästä sairaudesta, ymmärrän, miksi on ollut niin vaikeaa tämä elämä, miksi ahdistaa, miksi masennun, miksi ihmissuhteet hankalia ja vievät liikaa voimia, miessuheet katkeavat, töissä en kestä, ihmisiä en kestä, loukkaannun pienimmästäkin asiasta, olen epäluuloinen, en luota ihmsisiin, oikeastaan vihaan ihmisiä. Silloin kun saan olla omissa oloissani mahdollisimman paljon ja suojelen itseäni muilta ja muiden kommenteilta, tunnen olevani jotakuinkin turvassa. Vielä kymmenen vuotta sitten olin väkivaltainen. Vieläkin tulee tuntemuksia, että tekisi mieli kuristaa joku ihminen, joka ei ymmärrä...on tyhmä...ärsyttävä...! Muistan kun eka poikaystäväni sanoi mulle: 'Kukaan ei kestä sua kahta viikkoa kauempaa.'”

”Oloni on päivittäin kroonisen tyhjä, epäilen ovatko esim. tunteeni aitoja. Pelkään että mieheni kuolee, vanhempani menetin nuorena. En uskalla elää kunnolla, en huolehdi itsestäni. Kaipaan seuraa mutta läheisyys on ahdistavaa ja vaikeaa, en nuku miehen vieressä juuri koskaan. Syömisen kanssa pelleilyä.”

”Olen kuitenkin äärimmäisen hankala. Pohdin ja analysoin. Tahdon keskustella kaikesta. Minun on hankala kestää eroa miehestä ja vielä hankalampaa yrittää ymmärtää hänen tarvettaan olla ja mennä ilman minuakin. Ei ole siis kyse mistään sopimattomasta vaan ihmisen terveestä tarpeesta olla välillä yksin ja ystävien kanssa ilman tyttöystävää.”

”Epävakaa persoona on kaikkea muuta kuin kumppaniltaan liikoja vaativa(egoistinen tai narsistinen) pompottaja. Epävakaat persoonat ovat yleensä niitä jotka kiltisti alistuvat huonoonkin kohteluun ja katsovat kumppanin ikäviä piirteitä läpi sormien. Epävakaat eivät todellakaan pompota muita saati oleta että muut toimisivat hänen pillinsä mukaan. Eivätkä rakentele pilvilinnojakaan, koska eivät tiedä paremmasta, koska koko elämänsä ajan ovat kärsineet niin paljon etteivät edes osaa olla luontevia mikäli onni joskus potkaisee. Epävakaa persoona joutuu usein hyväksikäytetyksi nimenomaan kiltteytensä ja alistuneisuutensa vuoksi, hän kun ei kestä eroa parisuhteesta niin tekee kaikkensa etei sitä eroa ja riitaa tulisi.”

”Tiedän, että tämä tulee todennäköisesti seuraamaan minua hautaan asti, mutta hoidolta toivonkin työkaluja elämään. Näin normaalisti ajatukseni kulkee vallan mainiosti, hoidan asiani ja olen suhteellisen tasapainoinen. Mutta kriisin iskiessä joudun sumuun. Ajatukset puuroutuvat, käytökseni/ajatukseni vaihtelee pakokauhun, ahdistuksen, välinpitämättömyyden, paniikin, surun, vihan, itsetuhoisuuden etc. välillä...ja tämä kaikki voi tapahtua alta kymmenessä minuutissa.”

”Ajattelen niin, että persoonallisuushäiriön taustalla on usein kovin heikko tai lähes olematon itsetunto. Ihmiset ovat jo syntyjään erilaisia ja toiset kestävät paremmin esim. lapsudessa tapahtunutta henkistä lyttäämistä ja vähättelyä kuin toiset. Itsetuntoa voi parantaa onnistumisen kokemuksilla ja niitä persoonallisuushäiriöinen hakee. Vakuuttelua sille, että kelpaa ja osaa ja on pidetty. Persoonallisuushäiriöisiä on muuten aika paljon esimiestehtävissä, syynä juuri tuo pätemisen tarve. Samoin on sivusuhteissa tai tarpeessa "kalastella" uusia miehiä/naisia - siinä se persoonallisuushäiriöinen taas testaa sitä, että kelpaako...”

”antaisin mun jalan siitä hyvästä että saisin olla terve pääni sisällä.. tuntea oikein, ANTAA OIKEANLAISTA RAKKAUTTA LAPSILLENI, -- vuorovaikutuksettoman lapsuuden takia on erittäin helvetin vaikea antaa sitä omalle lapselle, mitä itse olisin tarvinnut, --. jatkuva pelko ja stressi siitä annanko niille tarpeeksi,saanko pidettyä mieheni, jota rakastan koko sydämmestäni!! kyllä mä käyttäytyisin, kuin muut, ajattelisin kuin muut, tuntisin, kuin muut jos vain ******* siihen pystyisin....”

"Negatiivisten tunteiden hallitseminen ja havaitseminen on minulle vaikeaa. Vihaa en osaa käsitellä. Pelkään vihaisia ja agressiivisiä ihmisiä."

”Kyllä, olen taipuvainen syyttelemään muita ihmisiä, mutta syytän lopuks aina itteäni. Minä olen *****, minä olen huono, minä oon sairas, kaikki läheiset kärsii mun takia. Joskus muiden ja ittensä syyttely saattaa olla jopa samaan aikaan, sellanen minä olen -, muutkin on -, kukaan ei halua oikeesti hyvää kellekään.”

”loppujen lopuksi epävakaan elämä tuo paljon hyvää tai ainakin mielenkiintoista tullessaan. Ylikorostetut tunteet ovat tietysti hankalia ja jopa vaarallisia silloin kun elämässä on huono kausi. Mutta olethan joskus saanut kokea myös onnen hetkiä. Nekin tulevat nimittäin tripla-annoksina. :)”

129 kommenttia:

  1. Itkin vuolaasti kun luin näitä. Nyt ymmärrän mikä minussa on. Tuntui kuin olisi lyöty ilmat pihalle. Nyt tiedän totuuden, vaikka aika armotonta luettavaa olikin. Ihmiset olivat laittaneet kaikki ne tutut tuntemukset täydellisiksi lauseiksi, jotka kuvasivat niitä juuri sellaisinaan kuin ne ovat. En tiedä, ehkä tahdon kiittää sinua tästä, ehkä en olisi koskaan tahtonut lukea tätä! Mutta enemmän kiitos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en tiedä mitä mä teen. Elämä on ollut tähän asti yhtä vuoristorataa, ja tajusin että sitä se todennäköisesti tulee olemaankin. Onhan niitä onnen hetkiäkin mutta jos kaikki onkin liian rajua minulle. En tiedä pysynkö kyydissä, etenkin viimeaikoina on tuntunut aika pahalta. Onko täällä netissä mitään paikkaa missä voi keskustella näistä asioista.. mistä saisi apua ja tietoa ehkä lisää.. kaiken mahdollisen olen kyllä lukenut mitä netistä on löytynyt.

      Poista
    2. Minuunkin muiden ihmisten kokemusten lukeminen on tehnyt tosi pysähdyttävän vaikutuksen. Olen käynyt enemmän ja vähemmän terapiassa teini-ikäisestä saakka, mutta... Oikeastaan vasta sen jälkeen kun sain vihdoin puoli vuotta sitten epävakaan diagnoosin ja aloin tonkia toisten ihmisten kokemuksia ja asiantuntijoiden juttuja aiheesta, terapia alkoi tuottaa tulosta. Kun oikeasti ymmärtää, miksi välillä jokin asia tuntuu niin vaikealta (tai ei tunnu miltään, vaikka kaiken järjen mukaan pitäisi), sen kanssa on paljon helpompi tulla toimeen.

      Poista
    3. Hei kaikki, nimeni on Isabella Williams Lontoosta Yhdistyneestä kuningaskunnasta, olen täysin innoissani ja voin myös täällä jakaa todistukseni maailmalle. Ensinnäkin haluan kiittää suuria kiitoksia DR.MASAKOlle siitä, että hän on tuonut iloa ja onnea elämääni, suhteen palauttamisesta. En koskaan uskonut mihinkään näistä asioista, ennen kuin löysin aviomieheni yli vuosi sitten.Kun ajattelin kaiken toivon menettäneen, ystäväni esitteli minut DR.MASAKOlle, oikeinkirjoittajalle, ja hän heitti minulle rakkausloitsun, Seuraten hänen ohjeitaan, hän kertoi minulle, että saan aviomieheni takaisin kolmen päivän kuluessa loitsun heittämisestä. Neljä päivää myöhemmin, outo numero soitti minulle, olin järkyttynyt kuullakseni äänen. Mieheni ei ollut soittanut minulle yli vuoden, hän kehotti minua antamaan hänelle anteeksi kaikesta mitä hän teki minulle ja lapsille, ja sanoi hän haluaa tulla takaisin kotiin. DR.MASAKO, palautti vihdoin onnellisuuteni. Olen täällä todistamassa maailmalle, koska olen elävä todistus. Onko sinulla ystävää tai perhettä, joka on sairas ?, Oletko naimisissa ilman lasta ?, Jos haluat ylennystä toimistossasi, rakasta loitsu tuoda rakastajasi, poikaystäväsi, tyttöystäväsi, entinen aviomies takaisin, uhkapelejä, rikas elämä loitsu, Jos haluat olla kuuluisa, politiikan loitsu, suoja, raha ja työ loitsu. Alla on hänen sähköpostiosoitteensa, ota yhteyttä tilanteeseen, jossa olet. Olen todistus ja haluan, että myös ihmiset pelastuvat. Ota heihin yhteyttä nyt (sähköposti: masako.thetempleoflight027@gmail.com) Whats-app +2348137371314

      Poista
  2. Epävakaana tuntuu juuri siltä kuin lähimmästä ihmisestä tuntuu. Epävakaa on mestari varastamaan toisen tunteen ja vetämään huomion itseensä. Epävakaalla ei ole käsitystä omista tai muiden rajoista. Minä-keskeisyys ja toisen huomioiminen menevät helposti sekaisin, otetaan vastuu toisesta muttei itsestä ja vastaavasti mietitään miltä toisen tunteet tuntuvat itsessä.

    Kyky empatiaan voi olla todella heikko. Lähimmäiselle voi tulla olo kuin olisi tekemisissä kolmivuotiaan kanssa, korkeintaan teini-ikäisen. Tunteilla ei ole nimiä, viha onkin pelkoa.

    Tällaisia fiiliksiä tällä kameleontilla. Epävakaalla ei ole tasaista, eikä tylsää, vaan elämä on yhtä vuoristoradassa hurjastelua päivästä toiseen. Onneksi terapialla ja aktiivisella itsensä kehittämisellä vuoristoradan mutkat ja kieput eivät yllä ääripisteisiinsä enää jatkuvasti :)

    Tsemppiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo tunteiden kokemisen/tunnistamisen/nimeämisen vaikeus on niin tuttua... ja sitä teemaa on paljon pyöritelty terapiassakin. Aluksi ajattelin, että minun "kaaosvoimieni" takana vaikuttaa Viha, mutta tarkemmin ajatellen se saattaakin olla vihaksi naamioitunutta Pelkoa, Pelon kompensaatiota.
      Totta, elämä ei todellakaan ole tasaista eikä tylsää. :)

      Poista
    2. Itellähä toho epävakkautee liittyy myös tuo suolen epävakkaa toiminta. On vaikka piättää pierua ja toisinaa ei pieretä iha yhttää. Toisinaa ei haise ollenkkaa, mut sitte on niitä hetkiä ku leijailee semmoset kiisut että kemikään ei oo mittää. Kaikkinesa epävakkaata on.

      Poista
  3. miltä musta tuntuu....hirveeltä, havahduin jouluna 2011 että mussa on jotain vikaa mut liian myöhään.menetin elämäni naisen ja 2 tytärtäni.nyt käyn terapiassa 4 kertaa viikossa halu paruntua on suuri,lapset käy joka toinen viikonloppu ja samalla näen ex vaikka vaan pienen hetken olen sen hetken onnelinen.sunnuntaina lapset lähtee sit helvetti alkaa tuntuu et kuolis ku jää yksin.toivottavasti parannun jotta saan perheeni takaisin

    VastaaPoista
  4. Onpa mukava huomata, että tänne on eksynyt ihmisiä, ja keskusteluakin on syntynyt. :)
    Itse olen liittänyt epävakauteen tällaisen ikävän piirteen, että oma elämä alkaa melko helposti tuntumaan täysin merkityksettömältä. Ellei ole jotain selkeää suuntaa tai päämäärää, jotain "projektia" johon uppoutua, alkaa nopeasti ahdistaa ja masentaa kaikki - vaikka asiat noin muuten olisivatkin ihan hyvin.
    Minulle kävi tavallaan vähän samoin kuin sinulle, Jussi. En osannut arvostaa perhettäni, joten menetin (ts. tuhosin) sen. Nykyisin asiat ovat onneksi joiltain osin korjaantuneet, ja terapian avulla olen toivottavasti myös viisastunut niin paljon, että kykenen pitämään rakkaimmistani kiinni.
    Tsemppiä kaikille, ja kirjoitelkaa!

    VastaaPoista
  5. Tää on hirveä sairaus, tuntuu kuin olis vankina oman päänsä sisällä. Rationaalinen ajattelu toimii mutta siihen ei osaa uskoa kun tunteet kuohuu pään sisällä ja tuntuu että hajoaa ahdistukseen, vaikka kaikki olisi hyvin. Mulla todettiin epävakaus kaksi vuotta sitten.

    Mulla on nyt toinen pidempi parisuhde menossa, edellisen tuhosin totaalisesti ja jälki oli aika ilkeää. En huolehtinut lainkaan itsestäni vaan ainoastaan tyttöystäväni tarpeista ja patosin kaiken siitä kertyneen vitutuksen sisääni kaksi vuotta. Samalla väärinkäytin lääkkeitä helpottaakseni oloani. Sitten räjähdin. Meinasin jo heittäytyä väkivaltaiseksikin ja lopulta pakenin suhteesta ennen kuin toinen osapuoli olisi jättänyt minut, koska sitä en olisi kestänyt. Tätä seurasi puolen vuoden alkoholi-, lääke- ja ihmissuhdesekoilu joka päättyi lopulta itsemurhayritykseen.

    Nyt asiat ovat onneksi paremmin ja minulla on uusi, ihana rakas joka yrittää kovasti ymmärtää mielentilojani vaikka ei diagnoosiini uskokaan. Välillä on tosi hankala olla lähtemättä karkuun tästäkin suhteesta hylätyksi tulemisen pelon iskiessä, mutta hammasta purren onnistun uskomaan sitä järjen ääntä päässäni joka kertoo minulle kaiken olevan hyvin ja minun olevan onnellisempi juuri näin kuin irtosuhdepyörityksessä. Enkä totta puhuakseni tahtoisikaan muita kun oman kultani, mutta minulla on kova tarve tuntea itseni kelpaavaksi ja hyväksytyksi. Se taitaakin olla ydinongelmani, välillä suorastaan kerjään huomiota ja kehuja että oloni olisi parempi.

    Toisinaan on tosi tyhjä olo, mutta onneksi voin tässä suhteessa kuitenkin olla oma epävakaa itseni (kohtuuden rajoissa tietenkin) ja kun niitä ihania rakkaustuntemuksia tulee, ovat nekin tunteet satakertaisia normaaliin verrattuna. Välillä olen niin onnellinen että se melkein sattuu.

    Olen saanut paljon apua asenteenmuutoksesta. Yritän ajatella positiivisemmin kuin ennen ja se on tavallaan muokannut hukassa olevaa identiteettiäni parempaan suuntaan. Yksin olen kyllä edelleen ihan hukassa, menen ihan sekaisin jos olen viikon tai kaksikin ilman läheisimpiä ihmisiäni, etenkin seurustelukumppaniani. Juuri nyt on tällainen vaihe, kun joudun olla kaksi viikkoa omillani ja vähän tiukkaa on tehnyt tämän tunnemyrskyn kanssa.

    Tulipas pitkä teksti. Mutta tsemppiä kaikille, kyllä me tästä selvitään! Eipähän käy elämä tylsäksi. :)

    VastaaPoista
  6. Nuo kokemukset kuulostavat niin tutuilta.

    Yritän etsiä elämälleni sisältöä huumeista, alkoholista ja laihdutuksesta jne. Muutan mieltäni ja lopetan, jonka jälkeen yritän kasata itselleni uuden identiteetin (tai yleensä kyllä varastan sellaisen)ja pienen hetken olen joku pysyvä, mutta sitten muutan mieltäni taas.

    Yleensä yksin ollessani en tunne yhtään mitään. Periaatteessa haluaisin kuolla, mutta en kuitenkaan haluaisi tappaa itseäni, koska se olisi niin monimutkaista, eikä minua kiinnosta tarpeeksi.

    Läheiset ihmiset ovat läheisiä vain kun ovat paikalla ja joskus eivät silloinkaan. Välillä vihaan heitä pohjattomasti, sitten taas rakastan heitä, tai ainakin luulen niin. Kuitenkin jos minulle kerrottaisiin että joku heistä kuoli, en pystyisi välittämään, koska tunteeni heitä kohtaan ovat vain kun olen heidän kanssaan.

    Olen pahimman luokan unemoija ja kuvittelen itseni jatkuvasti muualle, koska tarvitsen lomaa elämäni tylsyydestä. Ajatus siitä että elämä on tälläista masentaa minua, koska eihän tässä ole yhtään mitään pointtia (huom. muutan mieltäni tästäkin). Minulla ei ole suunnitelmia tulevaisuuden varalle ja jos sellaisen keksinkin, kiinnostukseni lopahtaa ja löydän jonkin uuden asian viemään huomiotani.

    Minua ei ole. Persoonani, mielipiteeni ja tunteeni vaihtuvat ihan jatkuvasti, jopa viiden minuutin sisällä ja huomaan etten enää näekään aisoita kuten hetki sitten.

    Olen kärsinyt syömishäiriöistä, riippuvuuksista, pakonomaisesta valehtelusta, pakonomaisesta varastelusta, häiriintyneestä suhtautumisesta tuleen ja väkivaltaan. Olen ollut hetero, lesbo, bi, aseksuaali. Kuitenkaan en luota kehenkään tarpeeksi, jotta voisin ikinä antaa heidän koskea minuun.

    Olen yrittänyt tappaa itseni kahdesti, ensin siksi että olin niin kyllästynyt, toisella kerralla sen takia, että olin niin stressaantunut. Ja jää nähtäväksi sanooko se kolmas kerta sitten toden. Satun nimittäin tietämään että sekin tulee vielä jossain välissä.

    VastaaPoista
  7. Voisiko meille epävakaille tehdä vaikka jonkinlaisen foorumin jossa jakaa kokemuksia ja jossa olisi vähän aktiivisempaa keskustelua kuin täällä? Mua ainakin kiinnostaisi jakaa kokemuksia ja vinkkejä selviämiseen.

    Nyt tuntuu taas että olen sellaisessa ahdistus-masennus-viha-kurimuksessa etten ehkä selviä. Kirjoitin tänne jo aikaisemmin mutta nyt en edes tunnistanut itseäni melkein koko viestistä. Niin se mieli muuttuu. Huh.

    Tällä hetkellä olo on jotenkin elämäänkyllästynyt. Tyttöystävä on tylsä, kaverit on tylsiä, minä olen tylsä.

    Tätä on jatkunut jo pari viikkoa, välillä tulee jonkinlainen hyperiloisuuskohtaus mutta siitä on sitten vaan rankempi pudotus tähän samaan paskaan mitä nyt elän. Välillä en uskalla mennä ihmisten ilmoille ollenkaan koska ahdistaa niin paljon.

    VastaaPoista
  8. Ja lisäys vielä edelliseen...

    On myös hankalaa kun ei ole kiinteää identiteettiä missään muussa suhteessa kuin siinä että tietää olevansa diagnosoitu epävakaaksi. Tuntuu että se on ainoa kiinteä ja pysyvä asia omassa minuudessa. Ja ehkä se onkin. Mikä neuvoksi?

    VastaaPoista
  9. Heipparallaa...
    Olen käynyt psykkalla nyt yhtäjaksoisesti reilun vuoden. alunperin hakeuduin sinne 12v kestäneen syömishäiriöni takia.. Sitten siinä kävikin niin, että minulla diagnosoitiin kaksisuntainen ja olen siihen muutamia lääkkeitä kokeillut ja elämä on vuoden ajan ollut vähän hyvää ja huonoa. Joulun alla kaikki sitten vain romahti. Yritin itsemurhaa. Melkein onnistuinkin.. Nyt saatiin tänään testit valmiiksi ja alustavasti tuomio tuli tunne-elämän epävakaisuuteen. Eli olisi sitten niitä molempia..

    Oli kiva lueskella teidän muiden juttuja, kun huomasin, että aika samoja on itsellänikin ollut. Eniten tällä hetkellä mieltä kaihertaa tuo oma tapa sabotoida omat parisuhteet. Varsinkin, kun viimein löytää jonkun, joka oikeasti olisi hyvä sinulle,ja voisi oikeasti olla onnellinen,ja ehkä tuntea sitä onnea... niin sitten sitä alkaa tuntemaan epäluuloisia ajatuksia ja jotenkin psyykkaamaan itseään että jokin tässä on pielessä ja mielessä vaan alkaa pörräämään kaikenlaisia harhakuvia siitä että mihin tämä suhde kohta kariutuu,ei tällaista oikeasti voi minun kohdalle sattua,tekeekö tuo vain pilkkaa minun kustannuksella? Sitä vaan ei osaa suoda itselleen sitä onnea, vaikka se tarjottimella nenän eteen kannettaisiin. Se kieleteinen ajatus tulee kuin mikäkin mörkö sieltä korvienvälistä ennemmin tai myöhemmin joka pakottaa ajattelemaan että jotain on pielessä tai että jokin menee pieleen ja asioita pitää selvitellä ja puida ja jos ei ongelmia ole suhteessa, niin kyllähän niitä saadaan aikaan kun tarpeeksi tällaisessa nupissa alkaa asioita pyörittelemään.
    .........
    varmaan aika sekavaa tekstiä....
    Juuri eilen tuli ero, suht tuoreen tuttavuuden kanssa tosin,mutta kuitenkin. Sitäkin ihanampi tapaus oli. mitään vikaa ei ollut,kaikki oli ihanaa. itse sitten vain aloin lietsomaan asioita, syytä en tiedä, mutta siihen se sitten kaatui...
    Nyt kai pitäisi alkaa lukemaan aiheesta ja tutkimaan itseään ja omia tapojaan toimia, ja koittaa alkaa niitä muuttamaan... Onnistuuko se muka??? Tällainen itse olen koko aikuisikäni ollut... suhteissa aina samanlainen. Useimmiten olen sitten itse tullut petetyksi ja/tai jätetyksi, mikä tokikaan ei lisää luottoa suhteen kestosta oli sitten terve järjeltään tai ei..

    ...

    Kivaa ois kirjoitella enemmänkin muiden kaltaistensa kanssa...
    Oon aika yksin tällä hetkellä..

    -Rebel-

    VastaaPoista
  10. Tosi mainio blogi tämä. Ja erityisesti ilahdutti tuo epävakaiden omien kokemusten lista. Yleensä löytyy vain näitä "virallisia" diagnoosimääritteitä, joissa epävakaat leimataan vaikeiksi ihmisiksi ja potilaiksi, ilkeiksi ja hankaliksi, manipuloiviksi jne... Ei kauhean mieltäylentävää, kun muutenkin tuntee itsensä välillä aivan epäonnistuneeksi yksilöksi.

    Itse olen nyt, pitkän teutaroinnin ja kamppailun jälkeen (epäiltiin epävakaata jo vuosia sitten, mutta kaikenlaiset muutot sun muut hidastivat tätä prosessia) pääsemässä _hyvin_ todennäköisesti viimeinkin Kelan tukemaan pyskoterapiaan juurikin epävakaa persoonallisuushäiriö -lähetteellä. Toivottavasti jo kuukauden sisällä Kelalta tulee vihdoinkin päätös. Lääkkeitä olen syönyt kolmea erilaista, viimeisimpänä Paroxetinia. En oikein ole varma tehosta, kun oireita on välillä todella voimakkaastikin, vaikka annosta on kahden vuoden sisällä lisätty jatkuvasti. Oireilen enemmänkin sisäisesti kuin riehumalla, tai suuttumalla läheisille. Pelkään, että minut hylätään. Olen yleisesti tosi mukava, iloinen ja pidetty ihminen ja minua on paljon ihania ystäviä, jotka tietävät ongelmistani. Välillä toki tuntuu, että olen niin kelvoton ettei minusta tykätä tarpeeksi koskaan. Tuntuu, että rakkaudentarpeeni on aivan pohjaton. Samoin vakuutteluntarve, että kelpaan juuri tällaisena. Yritän toki käyttäytä suht normaalisti, enkä ala vinkua joka hetki, mutta välillä muurit repeää, ja sitten saatan itkeä ja valittaa kuin pikkulapsi.

    Edelliselle kirjoittajalle voisin sanoa sen verran, että vaikka edellisessä suhteessani, ehti kestää puolisen vuotta, yritin kaikkeni ollakseni maailman ihanin ihminen ja paras, niin silti minut jätettiin... Tyypillä itsellään ongelmia. Tästä 8kk nyt aikaa, enkä tunnu pääsevän yli ollenkaan. Yleensäkin ottaen olen suhtautunut eroihin todella raskaasti, silloin, kun minut on jätetty.

    Olen yrittänyt olla iisisti tuon eron jälkeen, koska yritän oppia aiemmista virheistäni, mutta viimeiset parin kk:n viikonloput ovat menneet taas kännissä perseillessä, viimeisin oli aivan hirveä viikonloppu. Olin kaksi päivää kännissä ja sekoilin ympäriinsä, ja sen jälkeen tietenkin masennuin. Nyt olen päättänyt yrittää taas olla juomatta kokonaan, on pakko. Pelkään, että jotain pahaa tapahtuu... Yritän vaan nyt toipua tuosta edellisestä viikonlopusta. Väsyttää kamalasti ja lääkkeetkin loppuivat... Toivottavasti lääkäri uusii reseptin tänään.

    (Täytyy muuten lisätä tähän, että olen myös ollut suhteessa kolme vuotta ihmisen kanssa, jota en rakastanut ollenkaan! Se oli aivan hirveätä kidutusta meille molemmille. Olin aivan kamala hyväksikäyttävä törkimys ja hirviö suuren osan ajasta ja ajoin hänet masennuksen partaalle. Lopulta muutin pois ja minun oli jätettävä hänet, koska hän ei jostain syystä osannut jättää minua. Tuon eron jälkeen tunsin olevani onnellinen ensi kertaa vuosiin. Olin vapaa. Älkää rakkaat epävakaat alkako ikinä koskaan suhteisiin ihmisten kanssa joita ette rakasta, vaikka tuntuisi kuinka siltä, että tarvitsette jonkun siihen vierelle!!)

    Olisi tosi ihanaa, jos meille epävakaille olisi joku oma keskustelufoorumi!!!

    Terkuin ja rakkaudella: Jepsu

    VastaaPoista
  11. Kiva nähdä, että täällä käy porukkaa. :) Rebel, muutos parempaan ONNISTUU kyllä, jos on itse valmis tekemään lujasti töitä sen eteen. Jepsu, epävakaiden oma keskustelufoorumi on tosi hyvä idea. Löytyisiköhän täältä joku, joka osaisi pystyttää sellaisen? Itse en ole ihan niin nörtti, mutta voin toki tutkia asiaa.

    VastaaPoista
  12. Tutki ihmeessä! Se olisi mahtavaa, jos jaksaisit. Oot kuitenkin pykännyt näin hyvän blogin kasaan, niin miksei fooruminkin. Oon itse näiden blogi- sun muiden asioiden kanssa aika tööt, joten en ala yrittämään. Ois hienoa saada meidät kokoon yhden keskustelualueen alle.

    -Jepsu

    VastaaPoista
  13. Hei! Olen kirjoitellut tänne jo aikaisemmin (28.12.2012 & 25.2.2013) ja mulla on jonkinlaista kokemusta foorumien tekemisestä ja ylläpidosta. Olisin vapaaehtoinen tekemään tällaisen keskustelupalstan jota itse tuolla taisinkin ensimmäisenä ehdottaa. Muutama ilmainen foorumipalvelinkin on tiedossa.

    Olin alkamassa jo tehdä foorumia kun tässä ahdistuksissani kaipailin tekemistä, mutta tuskailin nimen kanssa. Voi olla että ehdin kehittää kasaan jonkin kivan tai vähemmän kivan nimen, mutta jos ihmisille käy että vaikka joutaessani tällaisen tekisin niin ehdotuksia saa heittää. Ja muutenkin mielipiteitä aiheesta. :)

    Mukavaa alkavaa kevättä samalla kaikille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei,

      hieno ketju tämä ja olis upeeta jos olisi yhteinen keskustelufoorumi. Eiks nimi vois olla yksinkertaisesti "epävakaat" tms. Olis varmaan hyvä että tulis helposti esim googlaamalla esiin. Itse kun tämän diagnoosin sain, huomasin että suomeksi ei kauheesti vertaistukea ole saatavilla, englanninkielsissä maissa tilanne on huomattavasti parempi.

      -Bionda_

      Poista
  14. Foorumi on vireillä, vielä pitää kategoriat sun muut miettiä kohdilleen. Linkittelen tänne mahd. pian. :)

    VastaaPoista
  15. Mahtavaa!! :) Aion ainakin itse kirjoitella ja seurata sitä. Vertaistuki ja muutenkin tuollainen keskustelukanava olisi niin tärkeää. -Jepsu

    VastaaPoista
  16. Hei, kiitos ajatuksistasi ja tästä blogista. Autat mua ymmärtämään isosiskoani paremmin. Diagnoosi on ollut jo monta vuotta, mutta, vuosi vuodelta must tuntuu et se osaa käsitellä myrskynsä paremmin, ja nopeammin. :) Mutta kyllä se vielä usein soittaessaan sanoo, että "ei kukaan voi ymmärtää mua". Ja silloin mun täytyy vaan myöntää se itsekin. Että samoilla linjoilla sun kanssa se olisi jos se tämän lukisi.

    Mutta juu, kiitos tästä.

    VastaaPoista
  17. Hei! Foorumi on vielä hitusen kesken, mutta kyllä sieltä kaikki tärkein löytyy jo. Anteeksi viivytys, on ollut hiukan vaikeaa tässä viime aikoina. Mutta tässä se nyt on:

    rajatilassa.freeforums.org

    VastaaPoista
  18. Eipä oo porukka oikeen löytäny foorumia.

    VastaaPoista
  19. Joo eipä valitettavasti näköjään ole... :( Taidanpa olla eka joka sinne käy kirjottaan... jos illalla jaksan...

    VastaaPoista
  20. Foorumi ei ole näköjään enää ollenkaan toiminnassa? Kuulosti hyvältä idealta, mutta aina se ei riitä. :(

    Minulla ei ole vielä diagnosoitu mitään masennuksen lisäksi, mutta terapiat ovat taas muuton jälkeen viimein alkamassa. Mieleeni jäi alkuvuodesta kummittelemaan psykiatrin pohdinta kaksisuuntaisen mielialahäiriön ja jonkinlaisen persoonallisuushäiriön välillä, mutta vasta nyt viime viikkoina olen lukenut asiasta lisää, ja juuri epävakaa persoonallisuushäiriö tuntui sopivan pelottavan hyvin.

    Tämä juttu oli hyvin valaiseva ja mielenkiintoinen. Samat määritteet ja oireet toistuvat joka paikassa, joten näistä ihmisten omista kokemuksista sai aivan eri tavalla irti ja niihin pystyi samaistumaan monilta osin täysin. Minulla oli aikaisemmin epävarmuutta oman sukupuolenikin suhteen ja olin aivan vakuuttunut korjausleikkauksen olevan ainoa oikea ratkaisu, mutta nyt en voi edes ymmärtää niitä ajatuksia alkuunkaan. Nyt on jonkinlainen alustava helpotus, kun on edes jotain omia epäilyksiä joita tuoda esille kun pääsen täällä uuden psykiatrin juttusille. Jos vaikka päästäisiin taas vähän eteenpäin! :)

    VastaaPoista
  21. Olen 33v. ja sekoillut läpi elämäni. Pitkään luulin, että olen vain masentunut, pahasti lapsuuteni uhri, joka johti alkoholismiin ja kaikkeen järkyttävään käyttäytymiseen. Diagnoosia haettiin vuosia. Välillä oli ties mitä, vaan viimeinkin hyvässä hoidossa löydettiin oikea syy ja pääsen pian DKT-terapiaan.
    Olen satuttanut itseäni ja läheisiäni kaikin mahsollisinntavoin. Itseinho on valtava ja siltikin syytän muita, kun he eivät ymmärrä minua. Niin toivon, että saan apua ja voisin olla "normaali".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä oon 32 ja kanssa sekoillut läpi elämäni. Impulsiivisuus on pahin ongelma, tuli mentyä naimisiinkin miettimättä asiaa perinpohjaisesti, siis sitä että onko yhteisiä unelmia tarpeeksi. Nyt olen hakeutumassa terapiaan, jotta en enää tuhoaisi vaan rakentaisin.

      Poista
  22. Hei, pitäisikö perustaa facebookkiin meille epävakaille ryhmä? Salattu semmoinen totta kai. Mä olen itse tällä hetkellä BPD-ryhmässä ja tuntuu hyvältä jakaa siellä tuntemuksia yms., mutta kaikki keskusteluthan siellä käydään englanniksi. Joten, kun tuosta foorumistakin ollut puhetta niin fb:n sellainen ryhmä olisi helppo perustaa? Mä voisin hoitaa sen asian, jos vaan sitten ryhmäläisiä löytyisi? :)
    -riina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mua ainakin kiinnostaisi!

      Poista
    2. Jos vaan Riina jaksat - se olisi mahtava juttu!
      Milla magia

      Poista
  23. Fb ryhmälle olisi tarvetta täälläkin

    VastaaPoista
  24. FB ryhmä kiinnostaisi myös, mikäli sen nimi ei ole kovin paljastava.

    On tavallaan tuskaista lukea noita kuvauksia, joista osa voisi olla suoraan itseni kirjoittamia, mutta toisaalta on lohduttavaa tietää, että jossain päin maailmaa on joku joka kokee jonkin asian samalla tavoin kuin minä, vaikken kellekään näitä ongelmia toivo.

    VastaaPoista
  25. Onko Facebook ryhmää saatu vielä tehtyä? Yksi kiinnostunut kyselee..

    VastaaPoista
  26. Minuakin kiinnostaisi!

    VastaaPoista
  27. Ihana blogi, ois mahtavaa saada lisää juttua tästä persoonallisuushäiriöstä! Kiitos Kameleontti, sun blogin ansiosta innostuin tekemään oman blogin, mun elämästä epävakaan persoonallisuushäiriön kanssa. Niitä sais olla lisää, vertaistuki on tärkeetä ja helpottavaa kuulla muidenkin kärsivän samankaltaisita jutuista. Kaikki me ollaan ihmisiä, eikä tätä häiriötä tartte hävetä, riittää jo että se rajoittaa elämää muuten. Toivottavasti joku kaunis päivä Suomessakin mielenterveysongelmat ei oo enään mikään hävettävä salaisuus, vaan ihmisillä on riittävästi tietoa niistä ja niiden vaikutuksista elämään.
    -Ylpeästi Hullu:

    VastaaPoista
  28. Lumena - epävakaa persoonallisuushäiriö ei ole sairaus - se on suhteellisen pysyvä persoonallisuuden rakenteen ominaisuus. Se, että yhteiskuntamme antaa sille diagnoosinumeron - kuten niin monelle muullekin asialle - on taas toinen juttu...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä. Nämä kortit on syntymässä jaettu, mut ei voi muuta kuin sanoa että näillä mennään. Ite kuvailisin itseäni katujyräksi, jossa on toiminnot ON ja OFF. Tosin olen opetellut elämään sen kanssa, pitää vaan yrittää entistä kovemmin.

      Poista
  29. Täällä myös yksi epävakaa ilmoittautuu. Nuo ihmisten kokemukset riipaisi sydämestä,voin allekirjoittaa niin monta niistä. Itellä ei oo diagnoosia tästä annettu,sillä en halua sellaista..minusta se on niin leimaava. Pitää vaan yrittää elää tämän vaivan kanssa. Kahdeksas kommentti poimituista kokemuksista kolahti täysillä! Kumpa voisikin olla aina tasaisen varma itsestään..eikä miettisi liikaa itseä. Oon ajatellu,et mulla vois olla muitakin persoonallisuus häiriöitä..niitä kun monesti on rinnakkain samalla henkilöllä,ainakin jonkin verran! Onko muilla näin? Olen varma myös että omistam ADD:n. Tasan ei käy onnen lahjat.. silti,elän monesti onnellista elämää kera miehen ja kolmen lapsen. Olen oppinut elämään häiriöitteni jännää niin,ettei ne juurikaan näy päällepäin..käyn taisteluni pääni sisällä. En vaan kehtaa myöntää ja näyttää oireita muille! Sillon kun oireet on päällä,olen vetäytynyt ja hiljainen. Miehenikään ei silloin huomaa että jotain on vialla..hän ei muutenkaan osaa tulkita toisten tunnetiloja..tai ei ainakaan puhu niistä,kuten ei omistakaan tunteista. Välillä kauhistelen,kuinka lapsistani voi tulla tasapainoisia kun äiti ei ole..mutta niin ne vaan vaikuttaa iloisilta ja onnellisilta muksuilta enimmäkseen. Voi tähän olisi.kova kirjotella vaikka kuinka..taidan alkaa nyt nukkumaan kuitenkin. Olisi mukava jutella foorumilla!

    VastaaPoista
  30. Anteeksi kirjoitusvirheet^:)

    VastaaPoista
  31. Minä oon epäillyt itsessäni tätä jo pitkään.. Kaverinikin sanoo että epävakaa sopisi minuun ja kun luin näitä tekstejä niin suurin osa on kuin minun näppäiistöltäni.
    Minulla epäillään myös kaksisuuntaista ja siihen päälle ilmeisesti epävakaaseen kuuluvat(?) dissossiaatio oireet..
    Olisi ihana saada tälle ailahtelevalle, impulsiiviselle liian helpostio ihisten puheet pahaksi tulkitseva, lannistuvan ja kaiken muun tunteiden sekamelskan takaa joku syy ja nimi.
    Parhaat impulsiivisuuteni teot ovat olleet: muutto toiselle puolelle suomea, suuri käsivarren peittävä tatuointi, lävistys, pilven poltto.. ei paljoa tarvitse yllyttää niin tämä tyttö on messissä.
    Vihaan ihmisiä, en osaa olla niiden kanssa ja tulkitsen ne aina vihamielisiksi.
    Toisessa hetkessä rakastan lähimmäisiäni ja lemmikkejäni, sekunnissa taas vihaan.
    Tunnen oloni voimattomaksi ja turtuneeksi.
    Sosiaaliset tilanteet ovat hankalia ja tiettyjen ihmisten seurassa en tunn itseäni ollenkaan ihmiseksi, oloni on ulkopuolinen ja olen vain joku kuka kuuntelee kun minulle muka tutut ihmiset puhuvat.
    En pysty pitämään työpaikkoja ja ihmissuhteeni on aina menneet perseellee.
    Olen joko oikea hirmutyranni joka tapellessa pitää varmasti huolen että toiseen sattuu ja kovaa, yleensä henkisesti, harvoin ryhdyn väkivaltaiseksi, mutta kun "napsahtaa" niin sitten hakkaan niin kauan kunnes toinen lakkaa liikkumasta.
    Toisaalta olen myös alistuva ja jjos joku alkaa "lyömään" niin annan lyödä lyötyä enkä osaa puolustautua-
    Tuhlaan välillä holtittomasti, olen kärsinyt ja kärsin edelleen syömishäiriöstä, viiltelen, join ennen PALJON, nykyään olen niin arvaamaton humalassa etten uskalla juoda ja avopuoliso on sanonut että mulle ei viina sovi. Sekoitan pääni sitten pilvellä ja masennus/uni/ahdistuslääkkeet mitkä sain.. joskus otan vain jonkun pillerin, istun sohvalle ja kuulostelen mitä tapahtuu...
    Välillä olo on "normaali" mutta aika äkkiä tulee heilahduksia suuntaan ja toiseen.
    Tänään olen ollut "iloinen" että saan aloittaa opiskelun ja pääsin kouluun, nyt iltaa kohti on alkanut ahdistamaan ihan vitusti, olen surullinen ja _tiedän_ etten tule koskaan selviytymään koulusta ja sen asettamista vaatimuksista....
    Psykiatrille pääsen taas maanantaina ja sille otan hyvin vahvasti esiin tämän aliahtelun, tulostin kaksi A4:sta täynnä teksitä epävakaudesta ja omsita tunteista, kirjoitan asioita paperille ja annan lekurille, sillä tavalla on helppo kommunikoida sillä puhuminen vietraalle ihmiselle asioista joiden kanssa olen yksin kamppaillut 10v on hankalaa.. Suojamuurit, paksut ja korkeat sellaiset nousevat pystyyn ja välillä kiellän koko ongelman olemassa olon.
    Paraneminen (jos sellainen on mahdollista) pelottaa ja ahdistaa paljon. Mitä jää jäljelle jos kaikki tämä "viedään" minulta pois ja tasataan lääkkeillä?
    Menettämisen pelko niin lemmikeissä kuin avopulisonkin kohdalla on suuri..
    Olen varmistellut avopuolisolta rakastaako hän oikeasti ja haluaako hän _OIKEASTI_ olla mun kansssa. Epäilen myös häntä uskottomuudesta vaikka aihetta ei pitäisi olla..
    Lapsena menetin monia lemmikkejä ja viimeisin rakkain koirani kuoli 2v sitten, en ole edelleenkään päässyt siitä yli ja pelkään menettäväni taas tämän nykyisenkin koiran hyvin pian. Olo on turvaton kun pitää jatkuvasti pelätä, olla varuillaan ja odottaa sitä koska jotakin pahaa tapahtuu.
    Tulipas paljon teksitä, ajatukset sinkoilee päässä kuin salamat taivaalla.. nyt pitää lopettaa tämä romaani.
    Kiitos ja anteeksi.

    VastaaPoista
  32. Tässä puhuu rakastetun epävakaan epätoivoinen kumppani: Yritän jakaa kotini ja elämäni ihmisen kanssa, joka vuoroin nostaa minut jalustalle, vuoroin kohtelee kuin rakkia. Yritän ymmärtää, että se suunnaton paha olo ja pahuus mikä vääjäämättä tulee pintaan joka kuukausi on voimakaampaa kuin älykkään rakastavan ihmisen tahto ja että sen juuret ovat syvällä lapsuudessa. Olen oppinut jo tunnistamaan vuoristoradan eri vaiheet, mutta silti se pahin putous aina yllättää. Pitäisi tietää jo, että suurimman ilon piikin jälkeen tulee yleensä äkkiromahdus. Miten voi koskaan tottua elämään niin äärimmäisen henkisen väkivallan kohteena? Juuri koskaan ei ole tarpeeksi aikaa toipua, kun uusi helvetti alkaa. Pitääkö minun jo lopettaa yrittäminen, jaksaminen, unohtaminen, anteeksiantaminen (ilman anteeksipyyntöjä), sillä en halua että pieni lapsemme kasvaa myrskyjä väistellen. Joskus rakkaus ei kai sitten vain riitä ja järkeen ei voi vedota. Mitä voin tehdä? Ehkä voimme jatkaa, jos minä en koskaan hermostu, en masennu, en sano mitään negatiivista, hyväksyn kaiken, en väitä vastaan, en itke ja elän täysin toisen ehtojen ja mielialojen mukaan, pyrkien täydellisyyteen kaikessa, mahdollisimman vähän puhuen. Mutta loppujen lopuksi, myrsky tulee silti ja myrkkykattila kiehuu yli, olin sitten miten tahansa. Riidan aihe löytyy mistä vain, eikä myrskyn silmä ei itse koskaan näe omaa osuuttaan. Olen itsekin erittäin tunteikas ja temperamenttinen ihminen ja kärsinyt vakavasta masennuksesta, myös siksi olen yrittänyt ymmärtää kumppanini vuoristorataa. Kun minua tarpeeksi kiduttaa, tulee minunkin rajani vastaan, kenelläpä ei? Näen toisen pahan olon ja haluan olla tukena, mutta en jaksa aina olla vihan, epäluulon ja hylkäämisen kohteena. Mitä arvoa minun elämälläni on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jatkan vielä ylläolevaa tarinaani: Anteeksi kaikki 'kameleontit', mutta me jotka elämme teidän kanssanne, olemme myös niitä todellisia kameleontteja. Joudumme muuntautumaan olosuhteiden mukaan, unohtaen oman itsemme ja vaihtamaan väriä käskyjen mukaan, lopulta hukaten itsemme kokonaan. Jos tähän olisi lääke, kaiken parantava, tai edes hiukan helpotusta tuova, ottaisin sen epäröimättä, lapseni takia.

      Poista
    2. Kivaa yleistämistä ja syyllistämistä. Mitä tänne tulit asiasta itkemään? Jätä puolisosi, jos se niin paska on.

      Poista
    3. No onpas tuossa perus epävakaa-vastaus. Meidän perheessä minä olen se sairas ja mies taiteilee siinä rinnalla. Me ollaan eletty nyt jokunen vuosi yhdessä ja yhteinen lapsikin on. Parisuhde on ollut todella myrskyisä, mut kuitenkin joku ihana tunne meitä pitää yhdessä. Mulla siis todettiin epävakaa persoonallisuushäiriö vuosi sitten ja alkuvuodesta asti oon käynyt terapiassa. Prosessi on raskas ja menee omaan tahtiinsa, eikä "otsa ruvessa, mutakuopan pohjalla"-tilanteilta ole vältytty. Kun on koko elämänsä toiminut tietyllä tavalla, niin muutoksetkin tapahtuvat pikkuhiljaa. Ehkä suurin asia, mikä meidän tilanteessa on auttanut, on asioiden tiedostaminen ja oivaltaminen. Ei tästä montaa päivää ole aikaa, kun tilanne meni taas siihen, et mieheni pää oli aivan totaalisesti räjähtämässä ja mä olin valmis vetämään purkillisen ilopillereitä finlandiavotkalla. Paskamainen tilanne kertakaikkiaan. Tahtoa kuitenkin löytyy. Mulla ja miehellä. Ollaan tajuttu asioiden vakavuus ja se, että molemmat tarvii tässä tilanteessa apua. Mies käy psykologilla ja se on ollut ihan älyttömän toimiva juttu. Ei näihin juttuihin pillereitä ole, valitettavasti. Ja voin vaan kuvitella, miten turhauttavaa on...tai olenhan mä sen tässä omassa elämässäni nähnytkin. Mun mies joutuu mulle aina välillä muistuttamaan siitä, että tämä on sairaus ja sille voi tehdä jotain. Hän joutui mulle sanomaan silloin melkein vuosi sitten, et jos me meinataan jatkaa yhdessä, niin mun on ymmärrettävä se, että olen sairas ja haettava siihen apua, jotta hänkin voi olla mun tukena. Tällä kaavalla me ollaan menty ja molemmilla on se fiilis, että hyvä tästä tulee. Tsemppiä sulle, auta myös itseäsi ja hae apua. Juttelemalla jonkun kanssa voi saada hyvää perspektiiviä asioihin.

      Poista
  33. Nyt sitä fb ryhmää kehiin! :)

    VastaaPoista
  34. Minäkin olen epävakaan puoliso, ja rankkaa on. Minulla olisi yksi kysymys niille epävakaille, jotka saavat raivo- tai vihakohtauksia puolisoaan kohtaan: raivostuttaako teitä puolisossanne mikä asia milloinkin vai onko hänessä jokin tai joitakin erityisiä piirteitä tai asioita, joihin vihanne (tai pelkonne, jos siitä on kyse) kohdistuu? Millaisia ne asiat ovat?

    Yritän ymmärtää, herätänkö minä todella joka ikisen vihakohtauksen, kuten väitetään, vai joudunko myös muiden asioiden likaämpäriksi.

    T: Tuleva masentunut

    VastaaPoista
  35. Edelliselle haluun vastata että minä ainakin saan raivareita puolisolleni joskus ilman että hän siihen olisi syypää. Joskus vaan eri asioista vihaa kertyy ja sen purkaa ulos puolisoon. Joskus taas saan raivareita puolisolleni koska tunnen ettei hän välitä yhtään tai ei ymmärrä, yleisin syy on hylkäämisen pelko ainakin minulla. Minulla on myös epävakaan lisäksi dissosiaatiohäiriö eli en taida edustaa näitä "yleisimpiä" epävakaita - minulle esim suuri ongelma on jatkuva kontroloinnin tarve. (Kontroloin itseäni että puolisoani)

    VastaaPoista
  36. Tämä on helvettiä. En tiedä edes mistä alkaa vuodattamaan. 24-vuotias tyttö olen ja epävakaan diagnoosilla vuoden elänyt, aina kuitenkin tiennyt ettei kyse ole mistään masennuksesta tai ahdistuksesta. Takana vuosien itsetuhoisuutta, holtittomuutta, syömishäiriötä, syyllisyyttä, häpeää, ihanan kamalia ja kamalan ihania tunteita. Olen saanut useita opiskelupaikkoja ja mitään en ole pystynyt jatkamaan. Hankin koiran, josta en kyennytkään masennuttuani pitämään huolta. Olen ollut niin monta eri ihmistä etten jaksa enää muistaa. Näen vain sarjan sekopäisiä tekoja. Koko elämäni on aivan naurettavaa mutta ketään ei naurata. Miksi minun täytyisi enää olla olemassa jos kukaan ei ole sitä näkemässä? Miksi pitää syödä, nukkua ja tehdä töitä, kuten ihmiset tekee? Enhän ole kukaan enkä mitään. Olen viime viikot yrittänyt miettiä, mitä voisin elämässäni tehdä, mistä selviäisin. Ilmeisesti tämän diagnoosin omaavat voivat suoraan hypätä sillalta alas koska kaikessa on liian suuri riski epäonnistua. Mikä saa teidät muut yrittämään, olen epätoivoinen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi!
      Mä jaksan hyvillä keskittymällä niihin hyviin fiiliksiin. Kandee yrittää haalia elämään kaikenlaista kaunista, pehmeää, rauhallista. Ei mitään isoa projektia tai kuormittavia juttuja. Kannattaa tehdä yksinkertaisesti ja rauhallisesti asioita 😊. Päivä kerrallaan. Ja kandee etsiä asioita, jotka harhauttaa tyhjyyden tunnetta! Musiikki, elokuvat, muut kokemukset!

      Poista
  37. heips.sain diagnoosin vajaa kuukausi sitten. terapia alkamassa,samoin lääkitys. parisuhde katkolla ja lukiessani teidän kirjoituksia jotka ovat suhteessa epävakaan kanssa tuli todella huono omatunto. miten väärin olen kohdellut ihmistä jota pitäisi rakastaa. itse lähdin hakemaan apua lapsen synnyttyä. en halua että lapseni joutuvat elämään varpaillaan, miettiä milloin räjähdän ja mistä, ja yhtäkkiä olenkin niiiiin energinen ja iloinen. haluan lapselleni vakaan,rauhallisen ja turvallisen lapsuuden. mitenkäs se fb ryhmä,onko joku ottanut asiakseen? kiitos blogille,ja ihmisille jotka ovat kertoneet kokemuksistaan.sai taas uutta mietittävää....

    VastaaPoista
  38. Niin kauan kuin muistan, olen tuntenut itseni ulkopuoliseksi muista. En pysty luottamaan keneenkään ihmiseen sataprosenttisesti ihan vain sen takia, että tulkitsen pienimmätkin katseet, ilmeet, kommentit ja elekielen helposti negatiivisesti. Tämän takia on erittäin vaikeaa suoriutua sosiaalisesta kanssakäymisestä ilman, että häpeäisin jotain sanomaani jälkikäteen, koska kaverillani sattui olemaan väärä ilme pienen hetken sanomani jälkeen. En myöskään voi kuvitella kenenkään pitävän itsestäni, enhän pidä itsekään itsestäni. Olen huono ihminen, joka ei pysty sitoutumaan mihinkään ja pienikin vastuu saa pääni sekaisin. Olen riippuvainen muiden ihmisten avusta kun itselläni menee huonosti. En kuitenkaan itse pysty katsomaan vierestä kun jollain on paha olla. Sama tunne tarttuu minuun ja olen kuin toisen mielentilassa mukana. Olen vuosia itkenyt ystävieni perään kun heillä menee huonosti, heistä tuskin kukaan on ajatellut minua samalla tavalla. Jos olen yrittänyt hieman avautua, tunnen syyllisyyttä siitä että kuormitan ystävääni omilla ongelmilla. Mieluummin pysyn hiljaa ja itken yksin kotona kun kukaan ei ymmärrä. Tuntuu myös ettei kukaan tahdo kuunnella minua, vaan oma paha oloni painetaan villaisella ja kerrotaan että kuinka paljon pahemmin voi vielä mennä. Olen alkanut tapailla erästä ihmistä, ja loukkaannuin suunnattomasti kun hän ei suostunut kertomaan negatiivisista tunteistaan. Näin kilometrien päähän että hänellä on paha olla, mutta hän ei suostunut puhumaan minulle mitään koko iltana. Jos yritin kysellä, sain vain vastaukseksi että en kuitenkaan ymmärtäisi. Olisin tehnyt mitä vain että hänellä olisi parempi olla, en kuulemma kuitenkaan voinut auttaa mitenkään. Hetki tämän jälkeen jäin sairaslomalle, pyysin piristävää tekstiviestiä ahdistukseen, oli vastaus vain "ei pysty kun itselläkin huono olo".

    VastaaPoista
  39. Jatkoa edelliseen..

    Vaikka en tukea saa, roikun tässä ihmisessä toivoen parempaa. Ehkä hänen mieli paranee ja hän voi tukea minuakin. Ennenkuin minä hajoan kokonaan.
    Kaipaan läheisyyttä ja helliä sanoja. Ilman niitä en ole mitään.
    Lapsuudessa koin paljon kaksinaamaisuutta luokkakavereiltani, äiti ei ottanut minua tosissaan, vanhemmilla oli eri säännöt miten menetellä, ja heidän suhteensa oli kylmä kuin hauta. Koulussa minua kiusattiin, mutta vapaa-ajalla oltiin hyvää kaveria. Muiden edessä haukkuminen, nöyryyttäminen, hylkääminen johti omantunnon pirstaloitumiseen. Olen nyt 28-vuotias, ja nyt olen siinä pisteessä että toimintakykyni on alentunut huomattavasti, koska epävarmuus itsestä kalvaa joka vuosi pahemmin ja pahemmin. Lapsena sitä vielä odotti parempaa tulevaisuutta, nyt tuntuu ettei ole mitään odotettavaa. Päässäni ei liiku mikään muu kuin se, mitä silmilläni näen. Stressaavissa tilanteissa suljen ajatukseni ja saatan esim. siivota 15h putkeen jotta edes ympärilläni olisi järjestys, kun mieli on niin sekaisin. Mitä siistimpää kotona, sen pahempi tilanne päällä.
    Mutta onhan elämässä ne hyvätkin puolet. Empaattisuus kumpuaa kyyneleinä tv-ohjelmista yhtäkkisiin muistoihin, ja onnellisuus saattaa päättyä yhtä nopeasti kuin tulikin. Yksi valokuva voi parantaa mielesi hetkeksi, mutta ei mene kauaa kun alitajunnasta puskee taas itsesyytöksiä ja arvottomuuden tunnetta. Ja kaikkea muuta. Olisi kiva löytää kultainen keskitie, ja oppia ottamaan vastuuta teoistaan ja valinnoistaan. Että saisi edes koulun käytyä loppuun. En ole onnistunut toisen asteen koulutuksessa kuin perusopintoihin 4,5vuoden ajalta. Kuitenkin tahdon valmistua, mutta mieli vain hannaa vasten heti kun tulee "liikaa" mietittävää ja tekemistä.
    Joku puhui hienosti siitä, miten oma käyttäytyminen mukautuu ympärillä olevien ihmisten mukaan. Sairaanhoitajani oli puhunut minusta tulevalle lääkärilleni, joka oli ollut ihmeissään kun vastassa olikin pirteä iloinen ihminen, eikä sairaanhoitajan kuvaama erittäin masentunut hukassa oleva tyttö. Tapasin lääkärini uudestaan, ja hänen kanssaan mietittiin että muuttuva käytös on ilmeisesti jonkinlainen suojautumiskeino sille, etten altistuisi negatiivisille ajatuksille muiden läsnäollessa. Aina on joku rooli päällä, myös "oma itseni"-rooli. Yksin ollessani en tunne olevani kukaan, peilistäkin tuntuu katsovan vieras ulkokuori. Itseni tappamista olen joskus miettinyt, mutta sen tuoma(??) suru läheisilleni olisi turhaa kärsimistä. En sitä siis tee. Joskus toivon kyllä kuolevani nopeasti, tai olevani ainut ihminen maailmassa. Myös päivien ohi nukkuminen on oma suojautumiskeinoni selvitä ahdistusaalloistani, mitkä yleensä kestää muutaman päivän. Sen saattaa laukaista yksi ajatus, jonkun toisen kommentti, musiikki, mikä tahansa mistä saa irti tunteita. Halu löytää elämänhallintakeinoja on kova.
    p.s. Nytkin mietin kirjoitinko aivan typerästi ja ymmärtämättömästi tämän tekstin. Noh, julkaisen sen silti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sun teksti kuulostaa aivan siltä, mitä munkin päässäni liikkuu melkein joka päivä. Oon alkanut viime aikoina epäillä että onkohan mussa jotain ihan perustavanlaatuisesti vialla, kun tuntuu, etten oikein tunne muuta kuin ahdistusta, masennusta tai tylsistymistä. Hallitsen kaikkea tätä siivoamalla ja urheilemalla mahd. paljon, koska silloin tuntuu että olen jotain kun suoritan asioita (elämääni).
      Yliopisto-opinnot alkoivat tänä syksynä, mutta viime kuukaudet olen lähinnä alisuoriutunut kaikissa kursseissa. Ahdistaa mennä kouluun kun siellä pitää olla sosiaalinen, ahdistaa kun opittavaa olisi niin paljon etten voi millään saada kaikista kursseista 4-5 arvosanaksi. Haluaisin tähdätä aina vain parhaisiin suorituksiin, ja jos en tähän kykene, tulee tunne että olen täysin huono, ja haluan luovuttaa kokonaan.
      Haluaisin ystäviä, mutta tunnen niin suurta alemmuudentunnetta lähes kaikkia ihmisiä kohtaan etten oikein kykene muodostamaan ihmissuhteita. Ilman poikaystävääni en tiedä missä olisin nyt. Olisin varmaan kuollut yksinäisyyteeni. Viime aikoina hän on sanonut minulle useasti, että menisit hoitoon tuon ahdistuksesi & masennuksesi kanssa. Jotenkin sitä ei vaan tule mentyä, kun sitten aivoni taas sanovat minulle, etten minä mitään hoitoa ansaitse tai tarvitse, olen vain vaikea/paha ihminen, jonka pitäisi ryhdistäytyä tms. Kai se olisi jo aika minunkin jo oikeasti hankkia apua... Olen 27-vuotias mutta tuntuu kuin eläisin jonkun masentuneen 15-vuotiaan elämää näine epävarmuuksineni. Miksi tuhlaan elämääni tällaiseen pahoinvointiin?

      PS. Mielestäni tekstisi oli erittäin ymmärrettävä ja mielenkiintoinen! Voi kunpa sinäkin voisit lakata epäilemästä itseäsi, sillä uskon että olet oikeasti hyvä ihminen, rikki vain sisältä. Olisi kiva jutella sun kanssa, jos haluat niin annan mailiosoitteeni.

      Poista
  40. Olipa upeaa lukea näitä tekstejä; vielä hetki sitten olin ahdistuksen kourissa, mutta nyt on jopa hilpeä olo, kun huomaan, etten ole yksin... En tarkoita, että nauttisin muiden tuskanhetkistä, mun on vaan hirveän vaikea jakaa tai edes tunnistaa tunteitani.
    Kerran luotettava ystävä kysyi, et miltä tuntui, kun mies petti, ja jäin vaan tuijottamaan sitä tyhjästi. En osannut sanoa. En ymmärrä tätä. Mut näköjään monia samanlaisia löytyy!

    VastaaPoista
  41. Tiedän miltä sinusta tuntuu, tai en tasan samaa mutta olen saanut kärsiä tästä samasta 15 vuotta. 15 vuotta elämästä olen pinkoillut ihmisestä toiseen ja hyppinyt kuin sammakko vajoavilta lumpeenlehdiltä toiselle. Koko käsitys itsestäni 15 vuoden ajalta täytyy unohtaa ja kaikki pyyhkiä ja aloittaa alusta. Koko elämäni olen saanut kuulla arvostelua ja haukkuja omilta läheisiltäni, koulukavereiltani ym. Milloin olen hullu ym. Joka kerta aina päädyin ihmisen luokse joka repi aina itseni pahemmin ja pahemmin hajalle. Ajattelin etten selviä 20-vuotiaaksi asti. Kukaan ei voi ikinä ymmärtää, kuinka huonosti voin. Turha katkeroitua enään mistään enempää, vaan on alettava elämään elämää jota on enää jäljellä.

    VastaaPoista
  42. Kiitos tästä bloggauksesta, vaikka se vanha onkin, ja kommenteista. Tuntuu hullulta lukea omia ajatuksiaan ja kokemuksiaan toisten kirjoittamina. Samalla hyvältä ja samalla aivan kamalalta.

    VastaaPoista
  43. Täällä myös yksi kohtalotoveri. Koko elämäni olen miettinyt mikä minussa on vikana: Tunnen, etten ole tässä näin. En ole hereillä. Selittämättömiä kilarikohtauksia. Hylkäämisen pelko vahvana. Kaikki mitä tänne palstalle on kirjoitettu. Edelliset eksäni ovat sanoneet minut jonkun aikaa tunnettuani, etteivät ole koskaan nähneet yhtä sekopäisempä ämmää, kuuluisin hoitoon. Taas on yksi suhde kariutumassa. Paljon olen syyttänyt miehiä, kun he eivät ole tietynlaisia, mutta loppupeleissä vika on minussa. Voin saada kohtauksen ihan siitä, kun en "tunne" tai saa omasta mielestäni kontaksia toiseen osapuoleen. Mielialani vaihtelevat hetkissä toisiin..
    Olen nykyään myös epävarma ja välttelen sosiaalisia tilanteita. En osaa kommunikoida ihmisten kanssa. En uskalla nykypäivänä päivittää edes facebookkia, koska tunnen etten osaa kirjoittaa, kirjoitan jotain väärin ja ihmiset nauravat minulle. Olisi ihanaa jos saisin jonkinlaista vertaistukea muista kohtalotovereista. Facebookissa en uskalla liittyä, koska muut voivat silloin näkeä. Facebook minulle kerran ehdoittikin epävakaitten ryhmää. Miten se voi olla mahdollista?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa niin tutulta kirjoituksesi.. Ymmärrän sua todellakin. Itsekään en halua facessa mitään missään ryhmissä kirjoitella, ettei vaan kukaan tunnistaisi ym.. Haluaisin todellakin vaihtaa ajatuksia sun kans, miten onnistuisi? Sähköposti? -Katri

      Poista
  44. Vau, todella pystyin samaistumaan tekstin lainauksiin. Mielialat vaihtelevat päivän aikaan useita kertoja, tunteet on kuin vuoristorataa. Ahdistaa kaikki ja pienetkin vastoinkäymiset on ylivoimaisia, mokailuja saatan miettiä viikkotolkulla, enkä saa nukuttua. Hylkäämisenpelko on tosi vahva, saatan keksiä päässäni kaikkea sellaista, että kaikki ystäväni hylkäävät minut ja jään ihan yksin, vaikka jälkeenpäin tajua ettei näin tapahdu. Juon liikaa ja usein, kännissä suutun helposti ja saatan käydä käsiksi (löin mm. exääni joskus humalassa koska tunsi järjetöntä vihaa vaikkei mies koskaan kohdellu mua huonosti). Pitkän parisuhteen päätin puoli vuotta sitten itse koska en pystynyt vaan enää olemaan - ihme että mies tosiaan jaksoi katsella mua, kiukuttelin turhasta ja sain raivareita vaikkei mies tehnyt mitään pahaa, olin helvetin vaikea ja hankala vähän väliä.
    Olen impulsiivinen ja tuhlaan rahani hetken mielijohteesta. Kuvittelen itseni muualle, suunnittelen tulevaisuuttani vaikken saa mitään aikaan. Kuvittelen että ihmiset nauraa mulle mun selän takana ja ahistun aivan helvetisti. En osaa olla sosiaalisissa tilanteissa ja ryhmässä jossa en tunne ihmisiä tarpeeksi hyvin, olen hiljaa, koska en handlaa small talkia lainkaan ja pelkään sanovani jotain hölmöä. Syyttelen muita, en osaa myöntää virheitä vaikka lopulta aina häpeän itseäni ja käytöstäni. Vihaan ja rakastan läheisiäni, ja silti on kokoajan jotenkin tyhjä olo. Viiltelen ja mietin itsemurhaa, mutten koskaan voisi tehdä sitä sen tiedän. Ahdistus on sietämätöntä ja loukkaannun helposti ihan kaikesta pienestäkin tylystä mitä mulle sanotaan. Vaikeeta on, mutta hauskojakin hetkiä elämään mahtuu. Mä haluisin kans jutella muiden epävakaiden kanssa, haluisko joku jutskailla vaikka sähköpostin kautta? 22 vuotias nuori nainen siis olen :)

    VastaaPoista
  45. En halua elää enää tätä paskaa elämää. Olen 37-vuotias ja tajusin vasta noin viikko sitten mikä mua vaivaa... Epävakaa persoonallisuus.. En voi enää edes puolustautua sillä että tää olis joku sairaus, mä oon vaan.. Tai oikeastaan mä en edes ole.. Ajaudun vaan elämässä enkä nauti siitä.. Lapset ja kolme miestä oon menettänyt, nyt tuntuu että oon löytänyt sen oikean mutta kun tajusin millainen elämä sitä mun kanssa odottaa niin haluan vaan kadota, kaikkien on parempi ilman mua.. Tältä tuntuu nyt just..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nimenomaan, kun tämä ei ole mikään sairaus niin sitä ei ymmärretä. Eniten juurikin vituttaa, että kohdallani aina asia painetaan villaisella ja sanotaan ettei kenelläkään ole helppoa, vaan kukaan ei voi tajuta kuinka tuskainen ja ahdistunut oletkaan ollut. Sukulaiseni tahtoo tavata minua pitkästä aikaa ja kertoo harrastaneensa vaikeina aikoina sitä ja tätä, mutta hän tuskin ymmärtää että kyse on paljon vaikeammasta asiasta. Epävakaan persoonallisuuden elämä on juurikin kuin olisi jollain tavalla fyysisesti vammautunut, motoriikka ei pelaa ja jatkuvasti oksettaa ja mistään ei tule mitään. Maailma tosin tuntuu omanlaiselta seikkailulta jossa sinä olet kaiken keskiössä, pelastamassa maailmaa tai milloin mitäkin, musiikki kuulostaa kuoleman tuulessa joltain elämää suuremmalta. Mutta eniten tässä asiassa tosiaan on vaikeaa se, ettei kukaan ei ikinä tule ymmärtämään, kuinka paha olo sinulla on ollut, sillä edes murto-osa siitä ahdistuksesta, jota koet ei näy ulospäin. En ihmettele, että kyseinen sairaus sekoitetaan skitsofreniaan, sillä oireet ovat hyvin samankaltaiset.

      Poista
  46. Mulla todettiin epävakaus joskus kymmenen vuotta sitten. Lisäksi on toistuva masennus, pakko-oireita ja syömishäiriö. Olin ajatellut, että epävakaus olisi historiaa, mutta tänään, kun luin taas sekä virallisia määritelmiä että muiden kokemuksia, tajusin, että se kulkee vielä mukana. Sinänsä helpottavaa tiedostaa se, mutta samalla väsyttää koko asia. Elämänhalua ei ole, voimia ei ole, en tiedä kuinka kauan tämä helvetti nimeltä Elämä jatkuu. Itsemurha ei ole vaihtoehto. En usko, että ympärilläni olevat tajuavat kuinka pahoin voin. Kuitenkin jo se, että kerron diagnoosini, avaa omat silmäni näkemään, että mulla on oikeita ongelmia, joiden takia elämä on vaikeaa. En olekaan epäonnistunut ja huono. Vaikka niin uskon silti. Olen 32-vuotias. Nuorempana uskoin, että elämä muuttuu joskus hyväksi, kun vain jaksaa yrittää ja elää eteenpäin, mutta enää en usko. Helvetti jatkuu, se vain muuttaa muotoaan välillä.

    VastaaPoista
  47. Täälläkin yksi, 36-v. äiti ja vaimo uusperheessä. Ihmissuhdeasiat raastaa mut hengiltä!! Oireita on ollut jo yli 20 vuotta ja nyt diagnoosikin. Olen ulospäin usein sosiaalinen ja lempeä, sisälläni vain riehuu tuska ja hylätyksi tulemisen pelko, tunne siitä että KUKAAN ei puolusta minua, ei edes oma rakas puoliso (todellisuudessa hän tekee kaikkensa ja on aivan uupunut). Pelkään että pilaan kaikkien elämän . Olen täysin lohduton ja pohjattoman kateellinen muiden saamasta huolenpidosta. Olen myös vaativa persoona ja itselleni erittäin ankara. Puolisoni on herkkä ja masennukseen taipuvainen. Pelkään että rikon hänet!!

    VastaaPoista
  48. Minuakin diagnisoidaan tällä hetkellä, oli ihanaa mutta tuskallista lukea mutta löysin itseni niin hyvin tekstistä. En osaa itse pukea sanoiksi tunteitani koska ne ovat olleet minussa aina... nyt löysin tekstin millä selventää läheisille tunnetilojani ja ajatuksiani. Onneksi olen oppinut huomaamaan käyttäytymiseni ja osaan osittain vaikuttaa siihen mutta en edelleenkään tarpeeksi... varsinkin näin syksyisin olen todella alakuloinen ja negatiivinen, silloin saan enemmän raivokohtauksia ja oireeni ovat enemmän ja voimakkaammin esillä. Olen monta vuotta miettinyt että jokin vika minussa on, miksi olen niin erinlainen miksi tuntuu että olen tuttujen seurassa yhtä hermostunut kun ne olisivat puoli tuttuja, miksi tuntuu välillä että kukaan ei ymmärrä miksi tuntuu siltä kuin minusta puuttuisi se viimoinen pala mikä muilla "normaaleilla" ihmisillä on siihen normaalin arkeen ja elämään.

    Terveisin. Samassa veneessä oleva.

    VastaaPoista
  49. Vau! Kiitos näistä mitä sain lukea tästä koko sivustosta. Itselläni epävakaa persoonallisuushäiriö on todettu yli 20v sitten, mutta vasta nyt yli 40v kiinnostaa tutkia tarkemmin sairautta ja ymmärtämään käyttäytymisistään ja puhetavoistaan, että syynä on tämä sairaus. Minulla on paljon tuttuja, muttei lähes kukaan tiedä että minulla on tämä sairaus. Joten ovat, ainakin osa heistä, ajatelleet etten ole "hyvä ihminen" , jostain näkökulmasta. Uskalsin täysin vieraalle perheelle kertoa, jossa joku heistä otti sairaudestani selville millainen se on ja miten hoidetaan jne. Olinkin pari kertaa koekaniinina... ;) kädet kyynärpäitä myöten jääkylmään veteen - kun on järkyttynyt tai kauhistunut jostain hänen pahasta sanomisesta. Hän ei sitä pahalla sanonut vaan kokeili miten testi sujuu. Hän oppi näkemään "minut lävitseni" omilla ilmauksillani, ja hän käänsi sen suomen kielelle muille. Jos sanoin tai tein jotain pahasti, hän uskalsi tulla siitä sanomaan minulle rennon oloisena (jopa hymyili), niin pystyin vastaamaan siihen, vaikka aluksi saatoin puolustella, samaan aikaan sulattelin asiaa mielessäni ja pyysin odottamaan hetki kun sulatan asiaa ennen kuin pyytäisin joltakulta anteeksi. Vähän lapsenomaista, niin hän sanoikin minulle. Hän on elämäni rakkain (myös he) edelleenkin, vaikka kohtelin häntä pahoin. Minulta kestikin vuosia tajuta muutama juttu ja tämänkin, että kohtelin häntä pahoin ja pyysin anteeksi. Kauhistelin, miten saatoin kohdella häntä noin, vaikka mielestäni häntä ei saa ikinä kohdella pahasti. Tajuamattani silti tein niin. Kertaan tätä ja toistan itselleni, että me kumpikin tiedämme (ei tätä sairautta vaan t....uota...). Jollain tavalla välitämme voimaa toiselle, vaikkemme ole millään tavalla yhteyksissä. (Tämä on salaisuus, jota en paljasta, miten se on mahdollista ;) Heh .)

    VastaaPoista
  50. Kiitos hyvästä blogista. Helpottaa vähän kun tietää, että on muitakin samanlaisista ongelmista kärsiviä. Vaikka tätä ei toivoisikaan kenellekään. Mulla on diagnosoitu joskus 8 vuotta sitten keskivaikea masennus "epävakain, ailahtelevin ja impulsiivisin persoonallisuuspiirtein". Pääsin silloin terapiaan, mutta jotenkin tuntuu että en oikein ymmärtänyt mistä on kyse ja miten nää piirteet oikeesti vaikuttaa mun elämään. Jatkoin samaan malliin, tarttuen lähes kaikkiin impulsseihin mitä sisimpäni ja ympäristöni mulle tarjosivat. Terapian jälkeenkin olen yhtä mittaa käynyt milloin missäkin hakemassa apua ja puhumassa, ihmetellen miten elämäni voi aina vaan olla tällaista tempoilua vaikka apua olen saanut paljonkin. Minulla on takana kolme pitkää suhdetta, jotka ovat kaikki päättyneet minun aloitteestani, viimeisin ihan hiljattain. Viime kesänä ollessani aivan pohjalla havahduin lukiessani epävakaaseen persoonaan liittyviä kuvauksia. Asiaa ei ole kohdallani otettu oikein todesta perustellen sitä sillä, että olen pystynyt hoitamaan työt, opiskelut ja ystävyyssuhteet. Itsekin olen ajatellut, että olen vain tällainen persoona (mikä sinänsä onkin totta) ja että tämän kanssa pitää vain yrittää elellä. Tunnemaailma osaa olla yhtä helvettiä, olotilani saattaa hetkessä vaihtua ääripäästä toiseen. Niin ilot kuin surutkin saavat minut tolaltani. Toisaalta rikas kokemusmaailma, mutta nyt alan olla todella väsynyt tähän ja aivan toivoton, en enää jaksa uskoa siihen että joskus helpottaa kun tätä jatkuvaa taistelua on kestänyt jo näin kauan. Tuntuu niin pahalta kun entinen puolisoni oli mulle niin hyvä, halusi jakaa elämänsä mun kanssa ja mua vaan ahdisti. Yhtenä iltana suhteemme loppumetreillä hän oli kavereidensa kanssa viettämässä iltaa. Ne tilanteet on mulle lähes ylivoimaisia, tunnen itseni totaalisen yksinäiseksi ja hylätyksi, saan yhtämittaa paniikkioireita eikä puhettakaan että pystyisin esim. nukkumaan ennen kun toinen on tullut kotiin. Tällä viimeisellä kerralla aloin jossain vaiheessa iltaa olla niin epätoivoinen ja paniikissa, että lähettelin kuolematoiveita sisältäviä viestejä puolisolleni, olin aivan valmis lähtemään heti täältä ja toivoin sitä. En kuitenkaan usko pystyväni tekemään asian eteen mitään, mutta tuska kävi niin ylivoimaiseksi että sitä alkoi olla mahdoton hallita. Jotenkin sain tultua kotiin, sitten yhtäkkiä olinkin korostetun rauhallinen. Jonkin ajan kuluttua sydän taas hakkasi ja mieli tuntui hajoavan palasiksi. Tämä päivä on toinen hyvä esimerkki. Oloni on vaihtunut tuskaisesta itsesäälistä hillittömään itsevarmuuteen ihan vain yhden antoisan kohtaamisen myötä. Tumsin jonkun aikaa olevan niin huipulla, voittamaton ja arvokas että purskahdin itkuun kaikesta elämänilosta ja tulevaisuudenhaaveista. Muutamassa hetkessä tila vaihtui taas samaan kuin aiemmin päivällä. Tuntuu arvottomalta, äärimmäisen tyhjältä ja merkityksettömältä. Kaikki mitä teen ja yritän, on vain onnetonta räpiköintiä.
    Kirjoitettavaa olisi vaikka kuinka ja teksti on vähän sekava, pahoittelut. Tuntuu niin hurjalta yhtäkkiä alkaa oivaltaa asioita itsestään ja siitä, miten kaikki on mennyt. Kovasti toivon että tätä blogia vielä luetaan, olisi ehdottomasti sen arvoinen. Tuntuu usein niin yksinäiseltä tämän kokemusmaailman kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tekstisi oli täysin kuin mun kirjoittama..! Oon koko aikuisikäni juossut terapeuteilla yms, kärsinyt milloin masennuksesta, ahdistuneisuudesta, epäillyt olevani psykopaatti. Vimeisimpänä muutaman vuoden lokeroinut itseni erityisherkäksi, kuitenkin ihmetellen mm fyysisten herkkyyksien ja empatian puuttumista. Kehittelen milloin mitäkin tulevaisuuden visioita ja seuraavassa hetkessä ne onkin jo tuhoon tuomittuja mun päässä. Ääripäästä toiseen, mustasta valkoiseen ilman harmaita. Impulsioita sokeasti seuratessani kuvittelin "kuuntelevani intuitiotani" ja vieläkin kärsin vähintäänkin oman pääni sisällä kaikista järjettömyyksistä, millä pilasin ihmissuhteita ja koettelin tätä nykyistäkin lasteni isään. Oon välillä täysi saatana parisuhteessa enkä itse katselisi itseäni puolisona enää sekuntiakaan niiden hysteriaepisodien jälkeen. Puoli vuotta sitten hakeuduin kaupungin mielenterveyshoitajan luo, kun maailma tuntui taas kaatuvan päälle. Tämä ehdotti tutustumaan epävakaan määritelmään, mutta painotti etten todellakaan ole mikään häiriön diagnoosia täyttävä tapaus. Elämä kun on kans peruspuitteiltaan kunnossa. Terapiat kantaa mua ihan hyvin niin pitkään kun hoitoa kestää mutta tuttu vuoristorata tuntuu alkavan heti kun hoito loppuu.. En vaan saa enää kiinni mistään olevinaan jo opitustakin. Tässä monella oli kokemuksia siitä, miten eivät osaa tuntea tilanteen vaatimalla tavalla, ts. kuten muut. Tätä piirrettä oon itsessäni varmaan eniten miettinyt huonoina hetkinä, miettinyt mikä psykopaatti mä oikein olen. Usein reagoin niin kuin oletan kuuluvan tehdä, sisällä kuitenkin pelkkä tyhjyys. Viime kuukaudet oon miettinyt olisiko diagnoosista mitään konkreettista hyötyä, pääsisinkö terapiaan, saisinko jotain lääkitystä? En jälkimmäistä edes toivo nyt kun on edes neutraali (=tyhjä, ei-olemassa) olo, mutta sitten kun taas mennään ja kovaa ja jälkeenpäin alan keräilemään pääni riekaleita jälleen kasaan, haluan mitä tahansa mikä saa sen loppumaan!

      Poista
  51. Hei,

    Olen itse lähdössä hakemaan apua omaan olooni. Koskaan ei ole mitään todettu, koska olen jotenkin pystynyt tähän asti luovimaan elämässäni. Tällähetkellä tilanne sellainen, että en jaksa tätä enää yksin. Mahdollisesti epävakaa persoonallisuus häiriö + lievä kaksi suuntainen. Kiitos postauksesta, joka antoi varmuutta omiin ajatuksiini. Olen ainakin 10 vuotta kärsinyt oireista ja käynyt mm. terveydenhoitajalla ja koulupsykologilla. Nyt aikuisena tarvitsen apua ja varmuuden

    VastaaPoista
  52. Haluan todistaa miten rakkaus lääkäri pelastaa kotiin 4v avioliiton! Olen selviä Tämän lyhyen, kaikki tapahtuu kuin unelma. 2 kuukautta sitten joku ottaa minut tähän rakkauden lääkärille en koskaan usko loitsuja kunnes annoin sille toinen ajatus ajatella menneisyyden yksinäisyys olen käynyt läpi ilman mieheni, bbq hauskaa yhdessä, Beach Party, Halloween, joulu jne. I eivät halua olla yksinäinen tänä vuonna halusin on juhlia tähän asti tulossa jouluksi perheeni kanssa. Tein mielen yhteyttä rakkauden lääkäri (Dr. Goko), i häneen yhteyttä ja hän antoi minulle rohkeutta, että olen gonna mieheni takaisin kotiin, jos uskon. Hän sanoi hän tuli Amerikkaan auttaa ihmisiä saamaan takaisin kaikki ne ovat menettäneet, yhdistää rikki koteihin ja paljon muuta !!! I alla-go menettelyjä ja hän kertoi minulle ja sanoi 2 päivän mieheni on aio soita minulle. Sanoin itse, että tämä ei tule tapahtumaan, tämä on mies, joka ei ole soittanut minulle yli 3v "lol". Tavallaan hauskaa muutenkin, on 2th päivänä kallistuksen uskovat sain soittaa tuntematon numero sanonta "Kulta on minulle Ken" WOW! että oli ihme .. Mieheni on palannut kotiin ja jopa osti minulle kultainen koru todistaa kuinka pahoillani hän on jättänyt minut yksin näissä viime vuosina. Olen niin Bliss pelkät sanat eivät voi ilmaista iloa sydämessäni niin lupaan hänelle olen aio osuus tämän todistuksen maailmaan hänen suurvaltojen. Hän vain ottaa hänen isänsä, hänen valtuudet on niin aito, hän on rehellinen ja hyvin rohkaiseva ... HE myös erikoistuneet; Raskaus oikeinkirjoituksen raskaaksi vauva, jos haluat miehesi / vaimo teidän ikuisesti, jos väsynyt olemaan yksinäinen ja yhden ja niin sose enemmän. Aina sanoa kyllä tarpeitasi .... häneen yhteyttä dr.gokosspiritualcaster@gmail.com
    Whatsapp +2348056398964. Kiitos

    VastaaPoista
  53. onko täällä muita epävakaita miehiä? itse täytän kohta 20 ja elämä on sellaista rämpimistä ja tunne helvettiä, pirusti on iästä huolimatta ollut irtosuhteita ja koulut ei onnistu kun kiinnostus lopahtaa aina ekaan lukukauteen ja vaihdan koulua ja suunittelen tulevaisuuden ihan uusiksi viikottain. huume taustaa ja alkoholi ongelmaa ollut suunnattomasti mutta nyt viime syksyllä havahduin että mulla taitaa olla tää persoonallisuus häiriö ja koittanut olla päihteettä. tosi paskaa on tuntuu että on ihan mitätön paska eikä onnistu missään

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Epävakaa persoonallisuushäiriö on enemmän tyypillistä naisille mutta paljon on miehiäkin. Mutta näin vähän vanhempana neuvoisin sinua: olet niin nuori, että toisaalta kuvaamasi asiat kuuluvat siihen itsensä etsimiseen, moratorioon. En todellakaan tarkoita vähätellä, mutta sinuna en antaisi itselleni minkään diagnoosin leimaa noiden kuvaamiesi perusteella. Kannattaa käyttää kaikki tilaisuudet jutella fiksujen aikuisten kanssa - koulupsykologit, nuoriso-ohjaajat, auttavat puhelimet, vastaan tulevat luottamuksesi arvoiset kunnon tyypit. Jos olet oikein ahdistunut tai hukassa, pyydä lähete nuorisopolille. Toivon kaikkea parasta Sinulle! t. Wanha ja Epäwakaa :)

      Poista
    2. Moi kaveri!
      Jos epäilet, että sulla on epävakaa persoonallisuushäiriö se on täysin mahdollista. Muiden epäilyistä viis, itse tiedät parhaiten. Kannattaa hakeutua mielenterveysalan ammattilaisen puheille, esim. psykiatrin. Ja tsemppii täältä löytää apua! Hae apua, et voi hävitä 😘.

      Poista
  54. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  55. Taas hetken lähempänä kuolemaa.. Ja diagnoosia.

    Olen kolmekymppinen nainen ja oireillut yläasteelta lähtien (teini-ikäisenä hetken viiltelyä ja oksentamista, ne onneksi jäivät pian pois, mutta itsetuhoiset ajatukset jäivät seuraukseni - ne ajatukset ovat minulle hyvin luonnollisia ja tuttuja, kuin vanhoja ystäviä, joiden seuraan on helppo paeta). Ensimmäisen kerran romahdin kunnolla noin 7 vuotta sitten ja jäin pitkälle sairauslomalle. Minua hoidettiin masennuspotilaana ja kävin kolmen vuoden psykoterapian. Koin, että terapiasta oli hyötyä, mutta ongelmani eivät loppuneetkaan; työelämässä ei suju ja ihmissuhteetkin ovat hyvin haastavia. Olen jatkuvasti hakenut apua ja käynyt jossain juttelemassa, työterveyspsykologilla tai psykiatrisella sairaanhoitajalla. Nyt vihdoin pääsin tutkimuksiin ja tuntuu siltä kuin minut olisi nähty ensimmäistä kertaa. Ja kysytty ne oikeat kysymykset.

    Täytin kotona persoonallisuuskyselyn ja nyt käymme sitä tarkemmin vastaanotolla läpi - siihen kuluu ilmeisesti useampi käynti. Ongelmani vain on, että nyt aloin ajatella, että kuvittelenko ongelmani ja olenko sittenkin "normaali"? Mitä jos minun "normaali" onkin oikeasti normaalia ja olen pelkkä huijari? Äh, en tiedä, osaanko tätä selittää, kun en oikein tiedä, kuka ja mikä olen. Vai onko tämä jokin kielto-vaihe?

    Olen hurahtaja, innostuja, sukellan suoraan syvälle asioihin ja otan ne omakseni - itsekseni. Olen etsinyt ja "löytänyt" itseni, olen ollut syvällinen ja hiljainen introvertti, häsläävä add, intohimoinen karppaaja, urheiluhullu, lukutoukka, supersosiaalinen, paljon yksinoloa kaipaava.. Laidasta toiseen ja kaikenlaista siltä väliltä. Ihmissuhteeni ovat myrskyisiä; pelkään hylkäämistä, mutta olen hiton hankala, haastan riitaa, häivyn paikalta, ahdistun ja kiukuttelen, kun toisella on omia menoja ilman minua - ihan kuin testaisin, miten paljon toinen kestää. Kun se hylkääminen sitten tulee, olen aivan shokissa ja anelen että eikö voitaisi jatkaa, älä jätä, ethän jätä, en tiedä, mikä minuun meni? Kerran minut on jätetty ja se tuntui pieneltä kuolemalta. Ihme, että selvisin.

    Työelämässä on ollut hyvin vaikeaa ja työhistoriaani kuuluu parin viikon mittaisia työsuhteita, irtisanoutumisia ja pitkiä työttömyysjaksoja. Muutama parin vuoden työsuhde löytyy myös, mutta ne ovat olleet hyvin kuluttavia ja päättyneet jonkinlaiseen romahtamiseen. Osaan siis toisaalta olla hyvin vakuuttava ja olen päässyt kokeilemaan monenlaista - ilmeisesti myrskyävä mieleni ja epävarmuuteni eivät näy ulospäin? Ehkä siksi tutkimukseni jäivät puolitiehen, kun ensimmäisen kerran masennuin? Ei masennus ollut mikään syy, vaan seuraus - näin ainakin ajattelen nyt, mutta mistä minä tiedän, mikä on totta? Olen niin ailahtelevainen, nyt ajattelen näin, kohta ehkä toisin.

    Olen pohtinut sitä, miksi ongelmani alkoivat vasta valmistumisen jälkeen ja löytänyt syyksi juurikin "tyhjyyden tunteen". Täytän tyhjyyttäni erilaisilla projekteilla (opiskelu, laihduttaminen, erilaisten asioiden suunnittelu ja toteutus) ja opiskeluhan on siitä hyvä "projekti", että siihen liittyy hyvin ennakoitavat tavoitteet (kurssin x suoritus), opiskellessa tietää suurin piirtein toisten odotukset ja vaatimukset (lue tenttikirja + tee essee) ja tällä kaikella saa täytettyä omaa tyhjyyttään. Olenkin aina pitänyt opiskelusta ja pärjännyt koulussa hyvin.

    Jatkuu..

    VastaaPoista
  56. Valmistumisen jälkeen siirryin luonnollisesti työelämään ja työelämähän on aivan erilaista kuin opiskelu; suuria kokonaista, pitkäjänteisyyttä, epämääräisyyttä muiden odotusten ja vaatimusten suhteen - mistä tietää, mikä on riittävää? Kun ei ole ulkopuolelta tulevaa selvää rajaa ja raamia, joka loisi turvallisuutta, oma mieli lähtee harhailemaan ("mikä on tarpeeksi/ mikä on riittävää/ olenko tarpeeksi hyvä/ mitä nuo muut minulta odottavat?") ja lopulta kaikki leviää käsiin ja hajoaa, mistä seuraa masennusta ja ahdistusta. Luulen, että tämän vuoksi en ole pärjännyt työelämässä.

    En koe, että minulla olisi harhoja, mutta välillä on hyvin vaikea luottaa siihen, mikä minussa on totta ja mikä ei. Välillä olen mitä ihanin ihminen - seuraavalla hetkellä ihmishirviö. Ja ne morkkikset, voi luoja! Välillä elämäni tuntuu yhdeltä suurelta anteeksipyynnöltä. Tarvitseeko edes kertoa, että alkoholin käyttöni on ollut hyvin holtitonta monta vuotta ja vaikeuttanut elämääni entuudestaan? Silti vähentäminen on ollut vaikeaa, lopettamisesta puhumattakaan. Nyt alkoholin suhteen on parempi tilanne, mutta koko ajan täytyy olla tarkkana, ettei putoa takaisin sinne holtittomuuden puolelle.

    Mutta... Mitä jos olenkin pelkkä huijari? Mitä jos olenkin vain paska ihminen niin kuin olen aina ajatellut?

    Kiitos, että sain purkaa ajatuksiani tänne.

    VastaaPoista
  57. Edellinen kirjoittaja (Anonyymi 23. helmikuuta 2017) jatkaa.

    Korjaan edellisen tekstini yhtä virkettä: "Valmistumisen jälkeen siirryin luonnollisesti työelämään ja työelämähän on aivan erilaista kuin opiskelu; suuria KOKONAISUUKSIA..."

    Nyt se sitten tuli; diagnoosi. On todella helpottunut olo, sillä nyt saatan saada apua, joka voisi viedä minua eteen- ja ylöspäin tässä suossa, jota elämäksi kutsutaan. Toisaalta taas on hirveän pelokas olo, sillä mitä sitten, jos sekään ei auta. Mitä on enää jäljellä sen jälkeen?

    VastaaPoista
  58. Hienoa että löysin tämän blogin. Mitä itseeni tulee, olen epävakaa oman epävakaisuusdiagnoosikin suhteen. Nuorena elämä oli kammottavaa: ultrahuono itsetunto, identiteetti hukassa, estyneisyys, jatkuva tyhjyyden tunne, sielua kuristava yksinäisyys. Olin joku joka oli kaivettu jostain viemärikuilusta mulkoiltavaksi.

    Taustalla oli koulukiusausta, kuulovika, henkisesti poissaolevat, itse lapsuutensa vahingoittamat vanhemmat, äidin varhainen kuolema ja sen käsittelemättömyys perheessä, ehkä perinnölliset syyt ja äidin runsas tupakointi odotusaikana.

    Silti tunne-elämän epävakaus ei juuri ole esiintynyt käsitteenä elämässäni. Hakeuduin pari-kolmekymppisenä kahdesti terapiaan, joka oli silloin ppsykoanal. suuntautunutta: sohvalla koettaa verbalisoida mitä nyt on milloinkin mielessä, terapeutti joskus ynähtää. En osaa sanoa oliko niistä apua muussa mielessä kuin että itsestä puhuminen tekee hyvää.

    Diagnoosini oli neuroottinen masennus. Se tuntui vajaalta kuvaukselta, ainakaan itsetuhoinen en ole enkä niin mieli maassakaan aina.

    N. 40-v. toisen terapian päätyttyä iski hirveä ahdistus ja pakkoajatukset. Ei yleistynyt ahdistuneisuus, sen sisältö on spesifi eikä mikään 'outo' (en pelkää alieneja tms.) vaan sellainen joka vaivaa monia ilman ihan terveitä.

    Oireistoni on ajanoloon lieventynyt, osittain siksi että olen vaihtanut puoli-erakkomaiseen elämäntapaan, teen töitä tietsikalla yksin ja usein öisin. Välissä on ollut jaksoja jolloin olen ollut 'maailmassa' mutta tuntuu jotenkin aina epäonnistun. En osaa olla ryhmän jäsen jäsen, en kestä kritiikkiä (vaikka se ei minusta näy ulospäin), sisäinen motivaatio puuttuu.

    Tyhjyyden tunteen voi poistaa alkoholilla tai uppotumalla televisioon tai kirjoihin. Tapaan pientä kaveripiiriäni. Kriteerit, kenen seurassa tunnen oloni kotoisaksi ovat hyvin rajoittavat vaikken haluakaan niin.

    Minulla on ollut pari seurustelusuhdetta mutta en ole ollut rakastunut. Silti olen kiintynyt heihin, suhteen päättyminen on ollut raastavaa. En ole tuntenut seksuaalista läheisyyttä tai onnea (seksiä ei kyllä ole puuttunut).

    Jonkun kerran olen hillittömästi ihastunut mutta aivan vääriin tyyppeihin: joko joku nuori komea donjuan, tai muuten joku joka ei halua suhdetta. Näiden loppumiset ovat kyllä olleet tunnemyrskyjä jollaiset löytyvät epävakaan kriteereistä.

    Olen impulsiivinen mutten äärimmäisen. Itsekurini on mitätön, valvon vaikka aamuun jos huvittaa, en osaa pitää dieettejä. Kuntoilen silti ja pidän kodin siistinä.

    Mahdanko olla epävakaa, vai jotain muuta? Tunnistan kuvauksistanne tuon että muut ihmiset tuntuvat lakkaavat olemasta kun lähtevät ovesta, ja että epäilen olenko kamala huijari, ketku, valetta täynnä. Kaikissa testeissä ruksit ohjautuvat keskimmäisiin ruutuihin, en osaa sanoa olenko sitä vai tätä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lisään tunnistamiini asioihin: kameleonttimaisuus, että vaikka työpaikalla toisessa porukassa tulee esitettyä sellaista kuin ajattelee niiden olevan ja toisessa taas ihan toisenlaista, ja tuntuu että niin on ihan pakko, ja sitten on tunne että pää räjähtää - kuka se tässä oikein on - ja kaamea häpeä kun ei ole 'aito'?? Ja levottomuus, tylsyys ja samalla mielikuvituksen puute miten sitä voisi helpottaa (aina samat harrastukset jne.) Raha ei ole ikinä pysynyt käsissä, vaikka toisaalta saan nautintoa pihistelystä. Ja: kukaan ei ymmärrä sinua. Ja: nyt kun tulee mieleen, todella ottaa aivoon että epävakautta ei 'pidetä minään'! Jos minäkin nyt olen epävakaa (enkä vaikka mase) niin olisi joku kilteistä psykologitädeistä voinut vähän nähdä vaivaa diagnoosin eteen siinä 20 vuotta sitten viimeistään.

      Poista
  59. Hei, ihana lukea näitä kirjoituksia. Tunnistaa itsensä niin monesta jutusta. Itsellä vahva epäilys ja tutkimukset alkamassa epävakaasta persoonallisuudesta. Olisi hienoa saada vertaistukea vaikka meilin välityksellä vuoristoratanainen@gmail.com.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, minulle voi myös kirjoittaa: tiilivola@gmail.com.

      Poista
  60. Mitä tulisi tehdä, jos epäilee puolisollaan olevan diagnosoimaton epävakaa persoonallisuus? Puolisolla (melkein 5-kymppinen) mustavalkoajattelua, äärimmäisiä raivokohtauksia suuttuessa, kontrolli menee, kaikessa sata lasissa esim. urheilussa ei mitään rajaa, laihdutuksessa ei rajaa, lihomisessa ei rajaa, kaikki kulkee ääripäästä ääripäähän. Lisäksi hän käyttäytyy eri ihmisten kanssa täysin eri tavoin esim. meneillään saattaa olla kiivas sanasota ja hän on aivan raivona. Kesken kaiken puhelin soi, kaveri soittaa ja hän on kuin itse aurinko! Käsittämätöntä oireilua nyt koko suhteen ajan ja alkaa olla vaikeaa. Todella vaikeaa. Mitä te neuvoisitte? Mitä tässä tilanteessa tulisi tehdä, kun tahtoo perheensä kuitenkin säilyttää?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onko tämä alkanut vasta hiljattain? En ole mitään asiantuntija kyllä, mutta käsittäisin että tyypillisesti epävakaus vähenee iän myötä. On muitakin persoonallisuushäiriöitä tietenkin. Myös esim. kilpirauhasen vajaatoiminta voi aiheuttaa psyykkisiä oireita. Voi olla usea vaiva päällekkäin. Olisiko ajatusta siinä, että pyytäisit puolisoa käymään lääkärissä ja ottamaan verenkuvan - helpompi 'myydä' fyysisten oireiden tutkimus kuin esittää 'luonnehäiriödiagnoosi'. Kaikkea hyvää perheellenne! :)

      Poista
    2. Hei, ja kiitos vastauksestasi! Oireet eivät ole alkaneet hiljan, vaan olleet olemassa koko iän. Minä olen tuntenut hänet vasta viitisentoista vuotta. Koko suhteen ajan on ollut tällaista, mutta väliin mahtuu pitkiäkin kausia (kuukausia) rauhallista jaksoa, kunnes räjähtää. Ainoa, mikä on varmaa on se, että aina räjähdys tulee jostakin syystä. Sain hänet viime vuonna lääkäriin ja verenkuvassa ei ollut mitään poikkeavaa. Olisi ehkä hyvä otattaa kokeet uudelleen. Normaalia aikuisen käytöstä tällainen ei ainakaan ole, sen tiedän. Joku vika on jossakin, mutta missä, sen kun löytäisi.

      Poista
  61. MR WALTON FORD on minun NIMI Olemme tekemisissä muiden rikkaiden kanssa lyhyessä ajassa.
      BLANK ATM CARD on nyt toinen helppo tapa tehdä rahaa.
    Tämä PROGRAMMED ATM CARD pystyy hakkeroimaan mihin tahansa pankkiautomaattiin kaikkialla maailmassa. Tämä BLANK ATM CARD on todella muuttanut monta ihmishenkeä taloudellisesti yritysten rahoittamiseksi ja rakentaa paremman kodin, ja nyt voin sanoa, että olet rehellinen. Vähiten rahaa, johon pääsen päivässä, on noin 3 000 dollaria. Joka kerta aina pumppaamalla rahaa tililleni. Vaikka se on laitonta, se ei ole vaaraksi joutua kiinni, koska se on ohjelmoitu niin, että se ei ole jäljitettävissä, sillä on myös tekniikka, joka tekee mahdottomaksi CCTV: n havaitsemaan sinulle. Sinun on tänään lähetettävä hakkerit osoitteeseen: ericmarkatm616@gmail.com

    VastaaPoista
  62. Hei epävakaat, vertaistukifoorumi löytyy osoitteesta https://www.epavakaa.fi/foorumi/

    Tervetuloa keskustelemaan!

    VastaaPoista
  63. Hei ystäväni En ole koskaan nähnyt miestä kivaa, ihanaa, huolta ja avuliaita kuin tohtori Okumu. Olen elävä todistus hänen ihmeellisestä työstään ja olen tehnyt luvan itselleni, että minä todistan hänestä niin kauan kuin elän. Vaimoni kertoi minulle, että hän tarvitsee eron huolimatta kaikista hoidosta ja osallistumisesta, jonka annoin hänelle, yritin pyytää häntä, mutta hän kieltäytyi ja jatkoi avioeroa ja siitä lähtien en asettanut silmäni häntä uudelleen, koska minä selailin i tapasi todistuksia ihmisistä, että lääkäri Okumu on auttanut, niin otan hänet yhteyttä ja hän kertoi minulle, että mies jätti loitsun vaimoni, siksi hän jätti minut, mutta minun ei pitäisi huolehtia, koska hän auttaa minua tuhota loitsu valettu hänen ja vaimoni tulevat kerjäämään 12-16 tunnin sisällä. En usko häntä, mutta suurin iloni täsmälleen 12 tuntia myöhemmin vaimoni tuli minulle laski polvilleen ja alkoi itkeä, että hän ei tiennyt mitä hänelle tapahtui ja että minun pitäisi antaa hänelle anteeksi ja hyväksyä hänet takaisin, ja siitä lähtien olemme eläneet onnellisina. Tarvitsetko apua, ota yhteyttä lääkäri Okumaan tänään sähköpostitse: doctorokumuspelltemple@gmail.com tai Whatsappin kautta: +2349068833552

    VastaaPoista
  64. Pyydän, rakas ystäväni, olen pahoillani, että luet tämän viestin näin, näen vain sen tapa auttaa sitä, joka tarvitsee sellaista apua, jonka saan. varmista, että luet tämän todistukseni loppuun, se on elämäntapa, koska se on todistus siitä, että kerron jokaiselle kuulemaan. Olen ollut naimisissa 3 vuoden ajan ja avioliiton neljänä vuotena toinen nainen otti rakastajan pois minusta ja miehestäni jätti minut ja lapset ja olemme kärsineet 2 vuotta, kunnes tapasin paikalle, jossa mies nimeltä korkeapaperi Dr. Chamberc ovat auttaneet jotakuta ja päätin antaa hänelle yrittää auttaa minua tuomaan rakastajan kotiin ja uskoa minua lähetän vain kuvan ja yksityiskohdat hänelle ja miehelleni ja kahden päivän kuluttua, kun hän on kertonut minulle, näin auton ajoi taloon ja katso, se oli mieheni ja hän on tullut minulle ja lapsille ja siksi olen onnellinen siitä, että jokainen teistä on samanlainen tapaamaan tämän miehen kanssa, koska voin vannon elämässäni, että mies on erittäin vahva oikeinkirjoitus ja hänen oikeinkirjoituksensa toimivat erittäin hienoina ilman mitään sivuvaikutuksia y jos haluat lisätietoja papista Dr. Chambercista Oletko todella kärsimässä suhteestasi juuri nyt? Haluatko pääpappi, tohtori Dr. Chamberc, puuttua suhteestasi, jotta voit korjata suhteesi? ota hänet nyt yhteyttä sähköpostilla: chamberc564@yahoo.com, jos sinulla on ongelmia tässä seuraavassa numerossa
    (1) Jos haluat ex: n takaisin
    (2) jos sinulla on aina pahoja unia.
    (3) Haluat olla edustettuina toimistossasi.
    (4) Jos haluat lapsen.
    (5) Kasviperäinen hoito
    (6) Haluat olla rikas.
    (7) Haluat sitoa miehesi / vaimosi olemaan sinun ikuisesti.
    (8) Jos tarvitset taloudellista apua.
    (9) Anna ihmisten noudattaa sanoja ja tehdä toiveesi
    (10) E.T.C-tapauspäätös
    Ota yhteyttä sähköpostisi temppelissä chamberc564@yahoo.com ja ota kaikki ongelmasi ratkaistuksi

    VastaaPoista
  65. 7 vuoden avioliiton jälkeen mieheni jätti minut kahdella lapsella. Tunsin, että elämäni oli päättynyt melkein itsemurhan, olin emotionaalisesti alas pitkään. Kiitos oikeinkirjoittajan nimeltä profeetta john, jonka tapasin verkossa. Yhdessä uskollisena päivänä, kun selaillen internetin välityksellä, jotkut todistivat, että hän toi Ex-rakastajansa takaisin. Jotkut todistivat, että hän palauttaa kohdun, parantaa syöpäsairautta ja muuta sairautta, jotkut todistavat, että hän voi loitsata loitsun ja lopettaa avioeron. pian. Olen myös törmännyt yhteen todistukseen, kyseessä oli Marie-niminen nainen, hän todisti, kuinka hän toi takaisin Ex-rakastajansa alle kaksi päivää, kun otin yhteyttä, hän lupasi palauttaa avioliittoni takaisin ja vain kaksi päivää rukousta hän toi takaisin mieheni liittyäkseen minulle ja kiittää profeetta john hänen postissa .... holyprophet8@gmail.com

    VastaaPoista
  66. Olen täällä jakaa kokemukseni. Kuinka palasin mieheni, mieheni palaa vihdoin, olemme naimisissa 9 vuotta ja kaksi lasta. Se on hyvä meille ja olemme aina onnellisia. Kunnes eräs päivä mieheni työskenteli tavalla, jota hän ei ymmärtänyt, olin niin skeptinen siitä, kuinka hän kohteli minua ja lapsia. Sitten hän pyysi minua kotiamaan kuukauden, eikä hän soittanut minua avioerosta, että hän halusi minua, ja kysyin häneltä, mitä hän halusi minun tekevän eikä halunnut nähdä minua uudelleen. Olin ollut sairas 2 tai useamman vuoden ajan, olin hullu, enkä tiennyt mitä tehdä. Rakastan häntä niin paljon, että hän on elämässäni, eikä hän halua enää tehdä minulle mitään. Sanoin äidilleni, että minulla oli ongelma nykyisessä tilanteessa ja että mieheni vastasi hänelle, että hänen miehensä, että hän oli naimisissa toisen naisen kanssa, miksi hän sanoi jotain, että hän vihaa minua ja yksi ystäväni kertoi minulle Dr.chamberc. Sen jälkeen otin yhteyttä Dr.chamberiin sähköpostilla ja tein mitä hän pyysi minua tekemään, mutta hauska näkökohta oli, että mieheni, että hän jo jättää minut vuosiksi, ja hän jo unohtaa minusta ja lapsista, mieheni soitti minulle ja alkoi pyytää minulta anteeksiantoa, ennen kuin tapaan Dr.Chambercin, olen jo yrittänyt erilaisia ​​oikeinkirjoittajia, mutta huomautukseni tuli, mutta tämä tohtori on todellinen ja olen aina tyytyväinen lapsiini ja sitten minä ja hänen lapsensa palaisivat ja että hän rakasti minua. En tiedä mitä tapahtui. Mutta tänään, mieheni ja perheeni ovat jälleen onnellisia. Kiitos Dr .. chamberc, joka auttaa minua palauttamaan perheeni takaisin. Sinulla saattaa olla myös apua Dr.Chamberc: n sähköpostiosoitteesta chamberc564@yahoo.com Ota yhteyttä mihinkään näistä seuraavista ongelmista (1) Jos haluat rakastajanne takaisin (2) Olet aina painajainen. (3) Toimiston tukeminen (4) Haluat lapsesi. (5) Haluat olla rikas. (6) Aviomies / vaimosi haluaa sinun olevan yksin ikuisesti. (7) taloudellinen tuki. 8) Haluat olla avioliiton hallussa 9) Haluat olla kiinnostuneita ihmisistä 10) Lapsen tilanne 11) Tarvitset aviomiehen / vaimon 13) Miten saada arpajaiset 14) Tarjousvirhe 15) Virhe PROTECTED 16) Business virhe 17) Hyvä työ HECHIZO 18) Sairauden parantaminen. (19) E.T.C Yhteydenotto Dr.Chambercin kautta sähköpostilla chamberc564@yahoo.com saa kaikki ongelmasi ratkaistuksi ottamalla yhteyttä heihin.

    VastaaPoista
  67. Hei, kävin joskus, kun lapset olivat pieniä muistitestissä, koska ajattelin, että dementiaa. Valvoin silloin kaksosten kanssa ja olin tosi väsynyt. Kaikki tuntui olevan ok eikä mitään poikkeavaa ollut muistini suhteen. Myöhemmin, siis vasta nyt lähes 10v. sen jälkeen pyysin työkkäriä varten lääkärintodistuksen. Yllätyksekseni luin siitä tuon kyseisen diagnoosin epävakaasta persoonasta. Kysyin milloin tämä oli tehty ja missä. Ehkä selvitän asian. Viitattiin kuitenkin testiin. Muuta testiä ei mielestäni ole tehty kuin tuo muistitesti. Tekijän vaimo, itsekin psykologi oli sen allekirjoittanut. Ihmettelin ja olin närkästynyt, koska minulle ei tuosta diagnoosista oltu kerrottu. Aika kevyesti noita tuntuu ropsahtelevan. No tiedämpä ainakin, etten koskaan enää mene ammatti-ihmiselle puhumaan ongelmistani. Olen mielestäni aika tasapainoinen, ehkä vähän taiteilija luonne, mutta ylpeä siitä. En ole persoonallisuushäiriö vaan olen MINÄ. Ihmiset karsinoidaan tiettyjen ominaisuuksiensa takia. En kärsi mistään noista edellämainituista asioista erityisemmin. Kävin juttelemassa asioistani silloin, kun elämässäni oli vaikeuksia, mutta se oli vain hetkellistä ja asiat korjautuivat. Tuntuu loukkaavalta ja vastuuttomalta karsinoida ihmisiä eri häiriöisiksi. Mehän vain ollaan sellaisia, miksi olemme syntyneet tai miksi elämä on meidät muokannut. En tarvitse terapiaa tai lääkitystä tullakseni joksikin muuksi. Haluan olla minä. Joka ei sitä hyväksy, ei tarvitse hakeutua seuraani. That´s all.

    VastaaPoista
  68. Tämä on todistukseni ihmisen hyvää työtä kohtaan, joka auttoi minua .. Minun nimi on
    Mary Clifford, ja minä tukenani Lontoossa. Elämäni on palannut! 8 vuoden jälkeen
    avioliitto, mieheni jätti minut ja jätti minut kolmen lapsemme kanssa. minusta tuntui kuin
    elämäni oli loppumassa ja hajosi. Kiitoskärjen ansiosta
    kutsuttu DR Ogbo, jonka tapasin verkossa. Yhdessä uskollisena päivänä, kun selailin
    Internetin kautta etsinyt hyvää kirjoituspistettä, joka voi
    ratkaise ongelmani. Tapahtui joukko todistuksia tästä
    erityinen oikeinkirjoitus. Jotkut ihmiset todistivat, että hän toi Exin
    rakastaja takaisin, jotkut todistivat, että hän palauttaa kohdun, jotkut todistivat hänen olevan
    voi heittää loitsun lopettamaan avioeron ja niin edelleen. Oli yksi erityinen
    todistuksen, jonka näin, oli kyse naisesta, jota kutsuttiin armoksi, hän todisti, miten
    Dr Ogbo toi takaisin Ex-rakastajansa alle 72 tunnissa ja lopussa
    todistuksen hän pudottaa Dr Ogbo sähköpostiosoite. Kun olet lukenut kaikki nämä, minä
    päätti antaa DR Ogboa yrittää. Otin yhteyttä sähköpostitse ja selitin hänen
    ongelma hänelle. Vain 3 päivässä mieheni tuli takaisin minulle. Olemme ratkaisseet meidän
    ja olemme edes onnellisempiakin. Tohtori Ogbo on todella lahjakas
    ja lahjakas mies ja en aio lopettaa julkaisemista, koska hän on
    ihana mies ... Jos sinulla on ongelma ja etsit todellista ja
    aito spell caster ratkaisemaan tämän ongelman sinulle. Kokeile suurta dr Ogboa
    tänään, hän voi olla vastaus ongelmaan. Tässä hänen yhteyshenkilönsä:
    drogbohighspiritualspellcaster@gmail.com Kiitos suuresta Ogbosta. Ota yhteyttä
    seuraavista:

    (1) Jos haluat ex: n takaisin.
    (2) jos sinulla on aina pahoja unia.
    (3) Haluat olla edustettuina toimistossasi.
    (4) Haluat, että naiset / miehet juoksevat sinua.
    (5) Jos haluat lapsen.
    (6) [Haluat olla rikas.
    (7) Haluat sitoa miehesi / vaimosi olemaan sinun ikuisesti.
    (8) Jos tarvitset taloudellista tukea.
    (9) Kasviperäinen hoito
    10) auttaa tuomaan ihmiset ulos vankilasta
    (11) Avioliitot
    (12) Miracle Spells
    (13) Kauneudenhahmot
    (14) PROFICHY CHARM
    (15) vetovoimat
    (16) Evil Eye Spells
    (17) Kissing Spell
    (18) Poista Sairauden loitsuja
    (19) VALITSEMINEN VAPAUTTAMISEKSI
    (20) MENETTELY KOKONAISUUDESSA
    (21) Hurmaa saada kuka rakastaa sinua.
    (22) Liiketoimintaperiaate
    (23) Poista hiv-sairaus loitsuja

    Ota yhteyttä tänään: drogbohighspiritualspellcaster@gmail.com
    +2348057586216 Voit myös CONTACT HIM ON whats-app samassa puhelimessa
    määrä.

    VastaaPoista
  69. Tämä on todistukseni ihmisen hyvää työtä kohtaan, joka auttoi minua .. Minun nimi on
    Mary Clifford, ja minä tukenani Lontoossa. Elämäni on palannut! 8 vuoden jälkeen
    avioliitto, mieheni jätti minut ja jätti minut kolmen lapsemme kanssa. minusta tuntui kuin
    elämäni oli loppumassa ja hajosi. Kiitoskärjen ansiosta
    kutsuttu DR Ogbo, jonka tapasin verkossa. Yhdessä uskollisena päivänä, kun selailin
    Internetin kautta etsinyt hyvää kirjoituspistettä, joka voi
    ratkaise ongelmani. Tapahtui joukko todistuksia tästä
    erityinen oikeinkirjoitus. Jotkut ihmiset todistivat, että hän toi Exin
    rakastaja takaisin, jotkut todistivat, että hän palauttaa kohdun, jotkut todistivat hänen olevan
    voi heittää loitsun lopettamaan avioeron ja niin edelleen. Oli yksi erityinen
    todistuksen, jonka näin, oli kyse naisesta, jota kutsuttiin armoksi, hän todisti, miten
    Dr Ogbo toi takaisin Ex-rakastajansa alle 72 tunnissa ja lopussa
    todistuksen hän pudottaa Dr Ogbo sähköpostiosoite. Kun olet lukenut kaikki nämä, minä
    päätti antaa DR Ogboa yrittää. Otin yhteyttä sähköpostitse ja selitin hänen
    ongelma hänelle. Vain 3 päivässä mieheni tuli takaisin minulle. Olemme ratkaisseet meidän
    ja olemme edes onnellisempiakin. Tohtori Ogbo on todella lahjakas
    ja lahjakas mies ja en aio lopettaa julkaisemista, koska hän on
    ihana mies ... Jos sinulla on ongelma ja etsit todellista ja
    aito spell caster ratkaisemaan tämän ongelman sinulle. Kokeile suurta dr Ogboa
    tänään, hän voi olla vastaus ongelmaan. Tässä hänen yhteyshenkilönsä:
    drogbohighspiritualspellcaster@gmail.com Kiitos suuresta Ogbosta. Ota yhteyttä
    seuraavista:

    (1) Jos haluat ex: n takaisin.
    (2) jos sinulla on aina pahoja unia.
    (3) Haluat olla edustettuina toimistossasi.
    (4) Haluat, että naiset / miehet juoksevat sinua.
    (5) Jos haluat lapsen.
    (6) [Haluat olla rikas.
    (7) Haluat sitoa miehesi / vaimosi olemaan sinun ikuisesti.
    (8) Jos tarvitset taloudellista tukea.
    (9) Kasviperäinen hoito
    10) auttaa tuomaan ihmiset ulos vankilasta
    (11) Avioliitot
    (12) Miracle Spells
    (13) Kauneudenhahmot
    (14) PROFICHY CHARM
    (15) vetovoimat
    (16) Evil Eye Spells
    (17) Kissing Spell
    (18) Poista Sairauden loitsuja
    (19) VALITSEMINEN VAPAUTTAMISEKSI
    (20) MENETTELY KOKONAISUUDESSA
    (21) Hurmaa saada kuka rakastaa sinua.
    (22) Liiketoimintaperiaate
    (23) Poista hiv-sairaus loitsuja

    Ota yhteyttä tänään: drogbohighspiritualspellcaster@gmail.com
    +2348057586216 Voit myös CONTACT HIM ON whats-app samassa puhelimessa
    määrä.

    VastaaPoista
  70. Nimeni on LISA ja olen USA: sta, haluan käyttää tätä tilaisuutta kiittää suurta Agadagaa, joka todella teki elämäni miellyttävän tänään. Tämä loistava mies, tohtori Agadaga toi ihana mieheni takaisin minulle, minulla oli kaksi kaunista lasta minun aviomies, noin neljä vuotta sitten, minä ja mieheni ovat olleet yksi riita tai toinen, kunnes hän lopulta jätti minut yhdelle nuorelle naiselle. Tunsin, että elämäni on ohi ja lapset luulivat, etteivät he enää näe isäänsä. vahva vain lapsille, mutta en voinut hallita tuskaa, joka pahoinpitelee sydämeni, sydämeni oli täynnä surua ja tuskaa, koska olin todella rakastunut mieheni kanssa. Joka päivä ja yö ajattelen häntä ja toivovat aina, että hän tulee takaisin minulle, kunnes jonain päivänä tapasin hyvän ystävänni, joka oli myös sellaisessa tilanteessa kuin minä, mutta hänen ongelmansa oli hänen entinen poikaystävä, jolla hänellä oli ei-toivottu raskaus ja hän kieltäytyi ottamasta vastuuta ja hylkäsi hänet. Hän kertoi minulle, että minulla oli pieni tapaus ja että en olisi syytä huoleen siitä ollenkaan, joten kysyin, mikä oli ratkaisu ongelmalleni ja hän antoi minulle tämän suuren miehen. sähköpostiosoite.Olen epäilevä, jos tämä mies oli ratkaisu, otin yhteyttä tähän suuriin ihmiseen ja hän kertoi minulle, mitä tehdä ja minä teen heidät kaikki, hän sanoi minua odottamaan vain 72 tuntia ja että mieheni tulee ryömimään hänen polvilleen vain anteeksiantoa varten, joten minä uskollisesti tehin mitä tämä suuri mies pyysi minulta ja varmasti 72 tunnin kuluttua hän oli takaisin minulle jälleen yhteyttä Agadaga apuun tänään agadagaspiritualhome@gmail.com

    VastaaPoista
  71. IHANA:

    Wooow, minä olen Gloria Meyers, haluan jakaa elämäni tarinan maailman kanssa siitä, miten sain mieheni, ennen kaikkea sain onnellani takaisin, tarkoitin yhden dr. Ogundeleen ilmoitusta internetissä siitä, miten hän auttaa naista saan poikaystäväni takaisin, joten minun täytyy ottaa yhteyttä häneen auttamaan minua palauttamaan avioliittoni, aviomies jätti minut viiden vuoden avioliitolle, koska hänen perheensä ja ystävänsä eivät pidä minusta ja he pyytävät häntä saamaan toisen naisen, mutta kun minä ota tohtori Ogundele apua, hän kertoi rentoudakseen, että hän auttaa minua, tohtori Ogundele toi mieheni, joka jätti minut 5 vuodeksi vain 24 tuntia. Tämä on voimakas loitsu, jota en ole koskaan nähnyt elämässäni sellaista, hän toi takaisin mieheni minulle vain 24 tunnissa ja kertoi minulle, että minulla on oma lapsi, tänään minulla on 1-vuotias vauva, tämä mies on hieno, jos joku tarvitsee apua ja haluaa ottaa sinuun yhteyttä, sinä voi tavoittaa hänet seuraavalla osoitteella: Sähköposti: ogundeletempleofsolution@gmail.com, Viber-numero: +27638836445. Whats-app Numero: +2349065101630.

    VastaaPoista
  72. Nimeni on Hellen Koger, olen Skotlannista, haluan jakaa hyviä uutisia elämästäni kaikille ja niille, jotka tarvitsevat apua elämässään. Olen kärsinyt kuusi vuotta, mieheni jätti minut ja jatkoi toisen naisen ottamista vain siksi, että hänen perheensä ei rakasta minua, ja koska en voinut antaa hänelle vauvan, olin 6 vuotta kärsimässä kyyneliä, koska kun aviomies erosi, minä etsin loitsua, joka auttoi minua verkossa Tapasimme niin paljon taikureita, he kaikki keräsivät rahaa ilman minua, mutta 14. toukokuuta 2018 näin naisen verkko-osuuden jakamalla hyvää työtä taikuri nimeltä Tohtori. Minun täytyy ottaa rohkeutta ottaa yhteyttä häneen, kun otan hänet yhteyttä, hän kertoi minulle, että ongelmani on ratkaistu, koska otin yhteyttä häneen, kun hänen valtamuutensa kertoi minulle, että aviomies tulee takaisin minulle alle 24 tunnissa, mikä yllättäen tapahtui minulle, hän kertoi minulle, että aviomies kutsuu meitä anteeksi. Heti kun hän kertoi minulle kaiken, mieheni soitti minulle puhelimeen ja alkoi pyytää minua ottamaan hänet takaisin 6 vuoden avioeron jälkeen. tänään jakan tämän viestin, koska haluan, että maailma tietää siitä ja sen hyvä työ, olen myös hyvin iloinen, että olen raskaana nyt kun olen raskaana ja niille, jotka tarvitsevat jonkinlaista apua, ongelmat rahaa, rahaa ongelma, nimi se, neuvoja, ota yhteyttä lääkäriin tänään ja ratkaise ongelma täällä ovat hänen yhteystiedot Sähköposti: spellspecialistcaster937@gmail.com

    VastaaPoista
  73. Tämä on todistukseni miehen hyvistä töistä, jotka auttoivat minua .. Nimeni on CAROLINE WAYNE. ja olen USA: ssa NEW YORKissa. Elämäni on palannut! 8 vuoden avioliiton jälkeen aviomies jätti minut kolmen lapsemme kanssa. Minusta tuntui, että elämäni loppui ja hajosi. Kiitos oikeinkirjoittajan nimeltä papa Justus, jonka tapasin verkossa. Yhdessä uskollisena päivänä, kun selaillen internetissä, etsin hyvää kirjoituspistettä, joka pystyy ratkaisemaan ongelmani. Olen törmännyt joukkoon todistuksia tästä nimenomaisesta oikeinkirjoituksesta. Jotkut ovat todistaneet, että hän toi Ex-rakastajansa takaisin, jotkut todistavat, että hän palauttaa kohdun, jotkut todistavat, että hän voi loitsata loitsun avioeroa ja niin edelleen. Olin yksi todistus, jonka näin, oli kyse Grace-nimisestä naisesta, hän todisti, kuinka Dr.Chamberc toi takaisin Ex-rakastajansa alle 72 tunnissa ja lopussa hänen todistuksensa hän pudotti Dr.Chambercin sähköpostiosoitteen. Luettuaan kaikki nämä, päätin antaa Dr.Chamberc yrittää.
    Otin yhteyttä sähköpostitse ja selitin ongelmani hänelle. Vain 3 päivässä mieheni tuli takaisin minulle. Olemme ratkaisseet ongelmamme ja olemme edes onnellisempiakin. Dr.Chambercs on todella lahjakas ja lahjakas mies, enkä pysäytä julkaisemasta häntä, koska hän on ihana mies ... Jos sinulla on ongelma ja etsit todellista ja aitoa oikeinkirjoitusyritystä ongelman ratkaisemiseksi. Kokeile suurta Dr.Chambercia tänään, hän voi olla vastaus ongelmiisi. Tässä on hänen yhteyshenkilönsä: spellspecialistcaster937@gmail.com
    Kiitos hieno Justus. Ota hänet yhteyttä seuraaviin:
    (1) Jos haluat ex: n takaisin.
    (2) jos sinulla on aina pahoja unia.
    (3) Haluat olla edustettuina toimistossasi.
    (4) Haluat, että naiset / miehet juoksevat sinua.
    (5) Jos haluat lapsen.
    (6) [Haluat olla rikas.
    (7) Haluat sitoa miehesi / vaimosi olemaan sinun ikuisesti.
    (8) Jos tarvitset taloudellista tukea.
    (9) Kasviperäinen hoito
    10) auttaa tuomaan ihmiset ulos vankilasta
    (11) Avioliitot
    (12) Miracle Spells
    (13) Kauneudenhahmot
    (14) PROFICHY CHARM
    (15) vetovoimat
    (16) Evil Eye Spells
    (17) Kissing Spell
    (18) Poista Sairauden loitsuja
    (19) VALITSEMINEN VAPAUTTAMISEKSI
    (20) MENETTELY KOKONAISUUDESSA
    (21) Hurmaa saada kuka rakastaa sinua.
    (22) Liiketoimintaperiaate.
    (23) Etsi pitkäikäinen perheesi.
    Ota yhteyttä tänään:
    spellspecialistcaster937@gmail.com

    VastaaPoista
  74. Nimeni on Ahiga Audrey, asun Ohioossa Yhdysvalloissa ja olen onnellinen naimisissa ihastuttavan ja huolehtivan aviomiehen kanssa kolmella lapsella. Suuri ongelma tapahtui perheessäni vuosi sitten, minun ja mieheni väliltä, ​​niin kauheaa, että hän toi asian tuomioistuimen avioerolle. Hän sanoi, että hän ei enää koskaan pysy kanssani ja että hän ei enää rakastanut minua. Joten hän lähti talosta ja aiheutti minulle ja lapsilleni vakavia kipuja. Yritin kaikin keinoin saada hänet takaisin läpi paljon kerjäämistä, mutta kaikki ei käytä. Lopulta hän vahvisti, että hän oli tehnyt päätöksen ja hän ei koskaan enää näe minua. Ihana yönä, kun palasin töistä, tapasin vanhan ystävänni, joka kysyi miestä. Selitin kaiken hänelle, joten hän kertoi minulle, että ainoa tapa, jolla voin saada mieheni takaisin on käydä oikeinkirjoittajalta, koska se todella toimi myös hänen puolestaan. En kuitenkaan uskonut oikeinkirjoitukseen, mutta minulla ei ollut muuta mahdollisuutta kuin seurata hänen neuvojaan. Hän antoi minulle spell checkerin sähköpostiosoitteen, joka on spellspecialistcaster937@gmail.com
    Joten seuraavana aamuna lähetin sähköpostiosoitteen, jonka hän antoi minulle ja oikeinkirjoituksen varmistamiseksi, että saan mieheni takaisin kahden päivän kuluessa. Mikä loistava lausunto! LOL !!! En ole koskaan ajatellut, että hän puhui minulle ja kertoi minulle kaiken mitä tarvitsin tehdä. Seuraavana aamuna, mieheni, joka ei ole kutsunut minua yli vuoden ajan, kutsui minut takaisin. Niin mahtavaa? No niin hän tuli takaisin samana päivänä, paljon rakkautta ja iloa, ja hän pyysi anteeksi virheistään ja tuskauksista, jotka hän sai minulle ja lapsilleni. Tästä päivästä lähtien suhteemme ovat olleet vahvempia kuin ennen. Kiitos avusta tästä suuresta oikeinkirjoituskanavasta. Minun neuvoni kaikille eri haasteiden kautta on ottaa yhteyttä tähän suuriin ihmiseen ja aivan kuten hän teki minulle, hän ratkaisee kaikki ongelmasi. Voit lähettää hänelle sähköpostin tämän sähköpostiosoitteen kautta. Lupasin hänelle, että kerron koko maailmalle hänen upeista voimistaan. (spellspecialistcaster937@gmail.com), jos olet missä tahansa tilassa tai jos sinulla on ongelmia "ottaessasi takaisin ex: nne, ei ainoastaan, että hän voi auttaa sinua
    1) Edistetään kaikessa mitä teet.
    2) Ansaitse hyvää rahaa tai voita arpajaiset.
    3) Saavuta menestys liiketoiminnassa.
    4) hengelliset ongelmat.
    5) syytteeseen
    6) Etsi elämäsi kumppani.
    7) saada hyvin maksettu työ.
    8) Ota hallinta avioliittosi mukaan.
    9) saada hyötyä ja saada kiinnostusta ihmisiltä.
    10) menettää rahaa.
    (11) parantaa kaikki sairaudet. sekä parantavia ja epäterveellisiä kuin HIV / aids, syöpä, mikä tahansa
    (12) ratkaise raskauden ongelmat ja siunaa sinua lapsilla.
    hänen sähköpostiosoitteensa jälleen osoite on jälleen spellspecialistcaster937@gmail.com

    VastaaPoista
  75. Ole ystävällinen ystäväni, nimeni on Yanet, kerron koko maailmalle avusta, jonka saan pääpapista. Tohtori, näen vain sen tavan auttaa kuka tarvitsee sellaista apua, jonka saan. varmista, että luet tämän todistukseni loppuun, se on elämäntapa, koska se on todistus siitä, että kerron jokaiselle kuulemaan. Olen ollut naimisissa 3 vuoden ajan ja avioliiton neljänä vuotena toinen nainen otti rakastajan pois minusta ja miehestäni jätti minut ja lapset ja olimme kärsineet 2 vuoden ajan, kunnes tapasin viestin, jossa mies nimeltä korkein pappi Tohtori auttoi jotakuta ja päätin antaa hänelle yrittää auttaa minua tuomaan rakastajaani kotiin ja uskoa minua lähetän vain kuvan ja yksityiskohdat hänelle ja miehelleni ja kahden päivän kuluttua, kun hän on kertonut minulle, että näin auton ajamisen taloon ja katso, se oli mieheni ja hän on tullut minulle ja lapsille ja siksi olen onnellinen siitä, että jokainen teistä on samanlainen tapaamaan tämän miehen kanssa, koska voin vannon elämässäni, mies on hyvin vahva oikeinkirjoitin ja hänen oikeinkirjoituksensa toimivat erittäin hienoina ilman mitään sivuvaikutuksia y jos haluat lisätietoja papista Tohtori Onko todella kärsivällisyytesi juuri nyt? Haluatko pääpappi-tohtorien väliintulo suhteessasi auttaa sinua korjaamaan suhteesi? ota hänet yhteyttä sähköpostilla osoitteeseen spellspecialistcaster937@gmail.com, jos sinulla on ongelmia tämän seuraavan numeron kanssa
    (1) Jos haluat ex: n takaisin
    (2) jos sinulla on aina pahoja unia.
    (3) Haluat olla edustettuina toimistossasi.
    (4) Jos haluat lapsen.
    (5) Kasviperäinen hoito
    (6) Haluat olla rikas.
    (7) Haluat sitoa miehesi / vaimosi olemaan sinun ikuisesti.
    (8) Jos tarvitset taloudellista apua.
    (9) Anna ihmisten noudattaa sanoja ja tehdä toiveesi
    (10) E.T.C-tapauspäätös
    Ota yhteyttä sähköpostitse ja ota kaikki ongelmasi ratkaistu sähköposti spellspecialistcaster937@gmail.com

    VastaaPoista
  76. minun nam on rakastettu, ota uudelleen rakkautesi (ent.). menetetyt rakkauden loitsut, psykologi, parantaja yrtteistä, auttoivat ihmisiä ratkaisemaan avioliitot, suhteet ja rakkauskysymykset vahvalla rakkaudellaan. Minun on osoitettava nöyryytyksellä, että minulla on erittäin suuri menestysaste seuraavissa tilanteissa:
    (1) Hanki menetetty rakastaja takaisin (ex), puuttuu kerran
    (2) loitsu rahaa
    (3) et halua olla, jos kumppanisi lisää sinut
    (4) Kaappaa sydämesi rakastamasi
    (5) hedelmättömyyden ongelmat
    (6) Keskeyttää suhde ja palata rakkaaseen
    (7) Tee rakkauden rakkaus sinun ja rakastamasi rakkauden ja vahvan ja tuhoutumattoman välillä
    (8) Naimisiin ja rakkauteen elämääsi
    (9) Miten saada ja huijata ja haluat palauttaa menetetyt rahat.
    (10) Avioeron loitsu
    (11) Tee yrityksesi kukkivat
    (12) (Barrenness) jos etsit lasta
    (13) Haluat tulla edistämään toimistossasi.
    (14) Syö unessa
    Lääketieteellinen sähköposti vain tekeytyy hänelle, jos tarvitset apua
    EMAIL spellspecialistcaster937@gmail.com

    VastaaPoista
  77. Nimeni on Hellen Koger, olen Skotlannista, haluan jakaa hyviä uutisia elämästäni kaikille ja niille, jotka tarvitsevat apua elämässään. Olen kärsinyt kuusi vuotta, mieheni jätti minut ja jatkoi toisen naisen ottamista vain siksi, että hänen perheensä ei rakasta minua, ja koska en voinut antaa hänelle vauvan, olin 6 vuotta kärsimässä kyyneliä, koska kun aviomies erosi, minä etsin loitsua, joka auttoi minua verkossa Tapasimme niin paljon taikureita, he kaikki keräsivät rahaa ilman minua, mutta 14. toukokuuta 2018 näin naisen verkko-osuuden jakamalla hyvää työtä taikuri nimeltä Tohtori. Minun täytyy ottaa rohkeutta ottaa yhteyttä häneen, kun otan hänet yhteyttä, hän kertoi minulle, että ongelmani on ratkaistu, koska otin yhteyttä häneen, kun hänen valtamuutensa kertoi minulle, että aviomies tulee takaisin minulle alle 24 tunnissa, mikä yllättäen tapahtui minulle, hän kertoi minulle, että aviomies kutsuu meitä anteeksi. Heti kun hän kertoi minulle kaiken, mieheni soitti minulle puhelimeen ja alkoi pyytää minua ottamaan hänet takaisin 6 vuoden avioeron jälkeen. tänään jakan tämän viestin, koska haluan, että maailma tietää siitä ja sen hyvä työ, olen myös hyvin iloinen, että olen raskaana nyt kun olen raskaana ja niille, jotka tarvitsevat jonkinlaista apua, ongelmat rahaa, rahaa ongelma, nimi se, neuvoja, ota yhteyttä lääkäriin tänään ja ratkaise ongelma täällä ovat hänen yhteystiedot Sähköposti: spellspecialistcaster937@gmail.com

    VastaaPoista
  78. Haluaisin jakaa todistukseni kaikista maailman ihmisistä.Olen Sandra Englannista Bara Finder, menin naimisiin mieheni kanssa noin kaksi vuotta sitten alamme ongelmiin kotona, pysähtymme nukkumaan samassa sängyssä, taistelemalla pikku asioista, joita hän aina tulee kotiin myöhään illalla, juo liikaa, ja hän aina nukkuu muiden naisten kanssa ulospäin. En ole koskaan rakastanut ketään elämässäni, paitsi että hän on lapseni isä, enkä Haluamme menettää hänet, koska olemme työskennelleet niin kovasti yhdessä, että tulemme siihen, mitä meillä on tänään. muutama kuukausi sitten hän on nyt Alignment elää kanssani ja vauvan kanssa.
    käänny ja katkesin. sydän nimeltään äitini ja selitti kaiken hänelle, äitini kertoi minulle Dr.Chambercista, hän auttoi häntä ratkaisemaan ongelman hänen ja isäni välillä, olin outoa tästä, koska he eivät olleet kukin muut kolme ja puoli vuotta, ja se oli kuin ihme, he palasivat toisiinsa. lähetin tohtori Dr.Chambercille, hänen sähköpostiosoitteeseensa: Chamberc564@yahoo.com
    ja selittää hänelle kaiken, että hän lupasi minulle olla huolissaan siitä, että hänet kiehtoo ja tekisi asiat takaisin siihen, miten me niin paljon rakkautta jälleen kerran, ja se oli toinen naishenki, joka hallitsi aviomieheni. ongelmani ratkaistaan ​​kahden päivän kuluessa, jos luulen, että sanoin OK.Niinpä hän heitti minulle loitsun, ja kaksi päivää myöhemmin rakkauteni palasi pyytämään minua anteeksiantoon. Olen niin onnellinen. Siksi olen päättänyt jakaa kokemuksensa jokaisen elimen kanssa, jolla on ongelma, jos lääkäri vapautti paljon ratasta hänen sähköpostiosoitteeseensa: Chamberc564@yahoo.com (1) Jos haluat saada ex takaisin .
    (2) jos sinulla on aina huonoja unia.
    (3) Haluatko päivittää toimistonne.
    (4) Haluatko naisten / miesten juoksevan jälkeesi.
    (5) Jos haluat lapsen.
    (6) Haluatko olla rikas.
    (7) Haluatko sitoa miehesi / vaimonsa
    sinun ikuisesti.
    (8) Jos tarvitset taloudellista tukea.
    (9) Kasvien hoito
    (10) voittaa arpajaiset

    VastaaPoista
  79. Haluan antaa maailmalle tietoa DR DOMINIONista Suuresta oikeinkirjoituksesta, joka toi mieheni takaisin, kun ajattelin, että kaikki toivoa menetettiin. DR DOMINION käytti voimakasta loitsuaan hymyilemään kasvoillani tuomalla takaisin mieheni loitsulla, aluksi ajattelin, että olin haaveillut, kun mieheni palasi luokseni polvillaan ja rukoili minua anteeksi ja hyväksymään hänet takaisin ja hyväksymään hänet takaisin Sittemmin hän rakastaa minua enemmän kuin koskaan odotin, joten tein itselleni valan, että annan Maailman tietää DR DOMINIONista, koska hän on Jumala maan päällä. Onko sinulla suhdettasi ongelmia? Onko kumppanisi rikkonut kanssasi ja rakastat ja haluatte hänet takaisin? Onko sinun häätsi kanssa ongelmia? Tarvitsetko apua DR DOMINIONiin tänään, annan sinulle 100%: n takuun siitä, että hän auttaa sinua aivan kuten hän auttoi minua. DR DOMINION -viesti on: dominionsolutionhome@gmail.com tai hänen yhteystietonsa: +2349077604090

    VastaaPoista
  80. Olen saanut takaisin entisen poikaystäväni kanssa DR OKOSUNin avulla, joka on paras loitsujarru verkossa, ja suosittelen DR OKOSUNia kaikille, jotka tarvitsevat apua! .. Haluan todistaa, kuinka sain takaisin poikaystävänsä sen jälkeen kun hän murtautui minä olemme olleet yhdessä kolme vuotta, äskettäin sain selville, että poikaystäväni oli yhteydessä toiseen tyttöystävään, kun kohtasin häntä, se johti riitoja ja lopulta hajosi kanssani, yritin kaikki voisin saada hänet takaisin mutta kaikki turhaan, kunnes näin viestin suhteellisuusfoorumissa, jossa kerrottiin oikeinkirjoituskoneesta, joka auttaa ihmisiä saamaan takaisin kadonneen rakkautensa rakkauden oikeinkirjoituksen kautta, aluksi epäilen sitä, mutta päätin kokeilla sitä, kun otin yhteyttä tähän loitsuan ja hän kertoi minulle, mitä tehdä, ja tein sen, Sitten hän teki rakkauden oikeinkirjoituksen minulle. 28 tuntia myöhemmin poikaystäväni kutsui minua minulle ja kertoi minulle, että hän menettää minut niin paljon, niin hämmästyttävä! Niinpä hän palasi samana päivänä, ja hänellä oli paljon rakkautta ja iloa, ja hän pyysi anteeksi hänen vikaansa ja hänen aiheuttamastaan ​​kivusta. Sitten siitä päivästä lähtien suhde oli nyt voimakkaampi kuin ennen, kaikki kiitosDR OKOSUNille. hän on niin voimakas, ja päätin jakaa tarinani internetissä, että DR OKOSUNreal ja voimakas oikeinkirjoitin, jota minä aina rukoilen elää pitkään auttamaan lapsiaan vaikeuksissa, jos olet täällä ja tarvitset Ex-taaksepäin tai miehesi muutti toiseen nainen, älä itke enää, ota yhteyttä tähän voimakkaaseen oikeinkirjoittajaan. Seuraavassa hänen yhteystietonsa: Lähetä hänelle sähköpostia osoitteeseen: okosunhomeofsolution@gmail.com tai soita tai soita 2348052523829

    VastaaPoista
  81. Elämä on hyvä, jos sinulla on rakkaasi, sanon tämän, koska kun minulla oli ongelmia rakastajani kanssa, en koskaan nähnyt elämää hyvänä asiana, mutta kiitos Temple Of Answerin tohtori Obodon auttamaan minua loitsemaan loitsuani 48 tunnin kuluessa. Mieheni jätti minut toisen naisen jälkeen 7 vuoden avioliiton jälkeen, mutta tohtori Obodo auttoi minua välittämään magian, joka toi hänet minulle 48 tunnin kuluessa. En kerro lisää itsestäni, mutta suosittelen vain niitä, joilla on ongelmia suhteissa tai avioliitossa, ottamaan yhteyttä Dr. Obodoon käyttämällä näitä tietoja;
    (templeofanswer@hotmail.co.uk)
       Whatsapp: + 2348155425481

    VastaaPoista
  82. KIITOS TULEVAISUUDESTA JULKAISEMISESTA YLÖS LOTTERIIN VOITTAVAT NUMEROT ON OLETTAVAT KYSYMYKSIÄ / WHATS APP +2347051758952 Hei, nimeni on Ade Hyvä lapsi Yhdistyneestä kuningaskunnasta olen iloinen voidessani jakaa tämän suuren todellisen elämän todistuksen, miten voitin seitsemänkymmentäyksi miljoonaa, viisikymmentä seitsemäntuhatta, neljäsataa kolmekymmentä yhdeksän kiloa. Kaikki unelmani tulivat läpi, kun otin yhteyttä tohtori Peteriin. ja kertoi hänelle arpajaiset. Minulla on niin paljon rahaa lippu vain varmistaakseni, että voitan. Mutta en koskaan tiennyt, että voitto oli niin helppoa, kunnes sain maailman suurimman oikeinkirjoituksen. jotka niin monet ihmiset ovat puhuneet tästä, on erittäin suuri lotossa olevien pelien valamisessa. joten päätin antaa hänelle kokeilun. Otin yhteyttä tähän hienoon tohtori Peteriin ja hän teki loitsun ja antoi minulle voittavan arpajaisten numerot. Mutta uskokaa minua, kun vedot olivat olleet joukossa voittajia. Voitin 71.057.439 puntaa. Tohtori Peter, olet maailman paras, näiden suurten tohtori Peter voit voittaa tuhansia rahoja arpajaisten kautta. Olen niin iloinen voidessani tavata nämä hienot miehet nyt, olen ikuisesti kiitollinen teille tohtori Peter, lähetä hänelle sähköpostia oma voittamasi arpajaiset numerot lähettävät sähköpostinsa: allmightbazulartemple@gmail.com tai Whats App hänelle +2347051758952 tai tutustu hänen verkkosivustoonsa http: // kiitos ystävän lukemisesta
    Dr.Clement voi myös hoitaa koko taudin kasviperäisellä lääkkeellä
    1. HIV / AIDS
    2. HERPES simplex
    3. CANCER
    4. syylien sairaus)
    5. Hepatiitti
    6. krooninen haima
    7. korkea veri
    8. COPD (krooninen obstruktiivinen keuhkosairaus)
    9 Hanki Ex Back

    VastaaPoista
  83. KIITOS TULEVAISUUDESTA JULKAISEMISESTA YLÖS LOTTERIIN VOITTAVAT NUMEROT ON OLETTAVAT KYSYMYKSIÄ / WHATS APP +2347051758952 Hei, nimeni on Ade Hyvä lapsi Yhdistyneestä kuningaskunnasta olen iloinen voidessani jakaa tämän suuren todellisen elämän todistuksen, miten voitin seitsemänkymmentäyksi miljoonaa, viisikymmentä seitsemäntuhatta, neljäsataa kolmekymmentä yhdeksän kiloa. Kaikki unelmani tulivat läpi, kun otin yhteyttä tohtori Peteriin. ja kertoi hänelle arpajaiset. Minulla on niin paljon rahaa lippu vain varmistaakseni, että voitan. Mutta en koskaan tiennyt, että voitto oli niin helppoa, kunnes sain maailman suurimman oikeinkirjoituksen. jotka niin monet ihmiset ovat puhuneet tästä, on erittäin suuri lotossa olevien pelien valamisessa. joten päätin antaa hänelle kokeilun. Otin yhteyttä tähän hienoon tohtori Peteriin ja hän teki loitsun ja antoi minulle voittavan arpajaisten numerot. Mutta uskokaa minua, kun vedot olivat olleet joukossa voittajia. Voitin 71.057.439 puntaa. Tohtori Peter, olet maailman paras, näiden suurten tohtori Peter voit voittaa tuhansia rahoja arpajaisten kautta. Olen niin iloinen voidessani tavata nämä hienot miehet nyt, olen ikuisesti kiitollinen teille tohtori Peter, lähetä hänelle sähköpostia oma voittamasi arpajaiset numerot lähettävät sähköpostinsa: allmightbazulartemple@gmail.com tai Whats App hänelle +2347051758952 tai tutustu hänen verkkosivustoonsa http: // kiitos ystävän lukemisesta
    Dr.Clement voi myös hoitaa koko taudin kasviperäisellä lääkkeellä
    1. HIV / AIDS
    2. HERPES simplex
    3. CANCER
    4. syylien sairaus)
    5. Hepatiitti
    6. krooninen haima
    7. korkea veri
    8. COPD (krooninen obstruktiivinen keuhkosairaus)
    9 Hanki Ex Back

    VastaaPoista
  84. Espanjan Ogala on epätoivoisesti paluuta entinen rakastaja. Hän jätti minut toiselle naiselle. Se tapahtui niin nopeasti ja minulla ei ollut mitään sanottavaa tässä tilanteessa. Hän jätti minut kolmen vuoden kuluttua ilman selitystä. Olen yhteyttä Dr. Ogala kautta hänen verkko sivuilla ja hän kertoi minulle, mitä tehdä ennen kuin voin tehdä sen jälkeen annoin mitä halusin, hän heitti taika sauva auttaa meitä saamaan takaisin yhteen. Pari sen jälkeen, kun tein hänen taikansa, poika ystäväni kukaan ei kirjoittanut minulle uudestaan ja tunsi kauheaa siitä, mitä juuri sattui tekemään. Hän sanoi, että olen elämän tärkein ihminen, ja hän tuntee sen nyt. Muutimme yhdessä ja se oli avoin minulle kuin ennen ja sitten viettää enemmän aikaa kanssani kuin ennen. WhatsApp sen kautta No 2347061120360, koska tohtori Ogala auttoi minua, kumppani on erittäin vakaa, suosittelen Dr. Ogala ihminen tarvitsee apua. Sähkö posti: Drogalaspells@gmail com, saa minut usko maan luottamukseen, yrität saada raskaaksi,) tai haluat olla rikas,) haluat naimisiin,) sinulla on sairaus tai elimistössä ja haluat poistaa sen) Ota häneen tänään suuri työ. Ansaitset olla onnellinen, koska Jumala on sinä! 

    VastaaPoista
  85. Tämä on todistukseni päällikkö Eli Markin hyvästä työstä, joka auttaa minua .... Olen Ann Earnis Pohjois-Carolinassa Yhdysvalloissa. Tämän oikeinkirjoittajan avulla palasi takaisin mieheni, joka jätti minut pois viimeisen 3 vuoden ajan. Tapasin lopulta tämän miehen blogisivustolla, jonka eräs on asiakasapua, selitin kaiken hänelle ja hän kertoi minulle oikeinkirjoittajan, josta hän tiesi, ja hän antoi minulle whatsappinsa kirjoittaa oikeinkirjoittajalle kertoa hänelle ongelmasi. Vain 2 viikossa mieheni palasi luokseni. Haluan vain kiittää teitä totuudenmukaisesta ja vilpittömästä loitsunpitäjästä, herra kaikki, mitä sanoitte minulle, on tapahtunut ja kiitos sir. Haluan kertoa jokaiselle, joka etsii ratkaisua ongelmaansa, kuulla ystävällisesti tätä oikeinkirjoittajaa, hän on todellinen, hän on voimakas ja mitä tahansa oikeinkirjoittajan kertoa mitä tapahtuu, koska kaikki mitä oikeinkirjoittaja sanoi minulle tuli ohittaa. Voit ottaa häneseen ystävällisesti yhteyttä: whatsapp + 2349015088017, sähköposti: markmonroy869@gmail.com

    VastaaPoista
  86. Olen täysin innoissani ja voin myös täällä jakaa elävän todistukseni maailmalle. Haluan sanoa suuren kiitoksen tohtori Fayosalle siitä, että hän toi jälleen kerran ilon ja onnellisuuden elämääni ja palautti katkenneen suhteeni poikaystäväni, en koskaan uskonut mitään näistä asioista, kunnes menetän poikaystäväni muutama viikko sitten, kun ajattelin kaiken toivon menettäneen, tapaan todistuksen naisen soitosta Albert Gracelle siitä, että voimakas loitsunjohtaja Fayosa teki hänelle upeaa työtä, joten otin hänen kanssaan yhteyttä ja Selitin hänelle kaikki ongelmani toisena päivänä hänen ohjeidensa seuraamisen jälkeen, hän kertoi minulle, että saan poikaystäväni 48 tunnin kanssa luottaen hänen sanoihinsa ja uskoin hänen loitsunsa toisena päivänä sen jälkeen, kun loitsu on tehty outo numero soitti minulle, olin järkyttynyt kuullessani äänen ja katso, se oli poikaystäväni, joka ei ole soittanut minulle yli kaksi kuukautta nyt, hän pyysi anteeksiantoa ja pyysi minua palaamaan hänen luokseni anteeksi hänelle kaiken, mitä hän teki minulle aiemmin ja aloitimme uuden makean rel Ationship jälleen, olen täällä todistamassa maailmalle, koska olen elävä todistus: Onko sinulla ystävää tai perhettä, joka on sairas ?, oletko naimisissa ilman lasta ?, jos haluat ylennystä toimistossasi, uhkapelejä, rikas elämänloitsu, Jos haluat olla kuuluisa, politiikan loitsu, suoja, raha- ja työloitsu,

    Ota yhteys tohtori Fayosaan saadaksesi nopeaa apua ja rauhallista elämää Sähköposti: (Fayosasolusionhome@gmail.com) tai suoraan whats-sovelluksella +2348151918774

    VastaaPoista
  87. Mieheni huijasi ystäväni kanssa, hän muutti toisen naisen kanssa. Mieheni, joka ei nyt pystynyt toimeen ilman minua, ei halua nähdä minua. Olen niin onnellinen, että sain rakkaan mieheni takaisin sen jälkeen, kun väärennetty loitsunharjoittaja huijasi minua kahdesti, mutta kiitän Jumalaa siitä, että tohtori Lomi auttoi palauttamaan aviomieheni viipymättä ilman minkäänlaista huijaustoimintaa. yhteyttä tähän Jumala lähetti oikoluvun sähköpostiinsa; LOMIULTIMATETEMPLE@GMAIL.COM, lupaan, että hän auttaa sinua ratkaisemaan suhteesi ongelman, hänen sanansa ovat SURE !!

    VastaaPoista
  88. Ole hyvä ja lue tämä todistus siitä, kuinka tohtori Sacre auttaa minua palaamaan entisen rakastajani Maria takaisin luokseni, Maria hajosi kanssani kahdesta syystä oltuaan parisuhteessa 2 vuotta ja muutama kuukausi, hän alkoi valittaa, että olin liian lihava ja minä ei voi tyydyttää häntä seksuaalisesti, olin hämmentynyt, sitten hän välitti, ystäväni kautta, jonka kanssa otin yhteyttä tohtori Sacreen, joka teki minusta täydellisen miehen, hän valmistaa minulle kasviperäisiä lääkkeitä, jotka vähentävät rasvaa ja saavat minut vahvaksi, on mies, ja valmista myös kasviperäisiä lääkkeitä peniksen laajentamiseen, minulla oli erittäin hyvä kehon muoto ja 12 cm: n penis nyt ilman sivuvaikutuksia, muutaman kuukauden kuluttua soitin hänelle, mutta hän kieltäytyi tulemasta takaisin luokseni, mutta rakastan häntä paljon, minä valittaa nopeasti tohtori Sacrelle avusta ja hän auttaa minua ja heittää loitsun häneen ja 12 tunnin sisällä hän muutti mieltään ja palasi luokseni, ja tänään olemme jälleen onnellisia on rakastaja, hän rakastaa minua nyt enemmän kuin ennen kaikkea kiitos Tohtori Sacre, ota yhteyttä tohtori Sacreen alla olevista tiedoista
    Sähköposti: sacretempleofpower@gmail.com
    WhatsApp-numero: +2349076034359
    Olen iloinen voidessani jakaa nämä tiedot kanssasi, kun luen, että tiedän, että ne auttavat jotakuta siellä

    Christopher.

    VastaaPoista
  89. 2020 RAHOITUKSET / VOIT LOPULLISESTI VAPAA VELASTA SAAT TYHJÄN ATM-KORTIN! CVV Good Fresh & Cc Fullz Info And SSN DOB !!!

    HANKI ERITYISESTI OHJELMOITU TYHJÄ ATM-luottokortti kohtuuhintaan, TÄMÄ ERITTÄVÄ LUOTTO EI TULOSSA LUOTTOPISTEITÄ, ETTEN KOSKAAN PITÄÄ MAKSAA MITÄÄN TAPAHTUMIA, JOSSA TEET TÄMÄN, SINÄ ON ILMAINEN RAHA.
    * Myymme näitä kortteja kaikille asiakkaillemme ja kiinnostuneille ostajillemme ympäri maailmaa. Kortilla on päivittäinen nostoraja 7,500 euroa ja enintään 60,000 euron kulutusraja kaupoissa ja rajoittamaton käteisvara POS-kiinnostuneiden ostajien tulee ottaa yhteyttä sähköpostitse: atmgeniuslinks@gmail.com / WhatsApp: +1-713-389-6778 / Sanoma: @Anonymous_Ccs /

    Tarjoamme myös palveluja, kuten: WhatsApp: +1-713-389-6778

    1) LÄNSI-UNIONIN SIIRTOT / RAHA-GRAMMAN SIIRTO
    2) PANKITUNNUKSET
    3) PANKKIEN SIIRrot
    4) CRYPTO-VALUUTTAKAIVOS
    5) Lahjakorttien ostaminen
    6) TILIEN LASKU
    7) WALMARTIN SIIRROT
    8) BITKOININ SIJOITUKSET
    9) NIMEN POISTAMINEN VELASTO- JA RIKOSTEISTA
    10) PANKKIHAKEMINEN
    11) PAYPAL-KUORMITUS
    12) AMAZONIN LAHJAKORTTI KÄYTTÄÄ RAHAAN
    13) CASHAPP-KÄYTTÖ
    14) SEPHORA-LAHJAN KÄYTTÖ RAHAAN
    15) NORDSTROM-LAHJAKORTTI KÄYTTÖ RAHAAN
    16) ITUNES LAHJAKORTTI KÄYTTÄÄ RAHAAN


    Myy Cvv Good Fresh & Cc Fullz Info. Kiinnostuneiden tulee ottaa yhteyttä sähköpostitse: atmgeniuslinks@gmail.com
    WHATSAPP: +1-713-389-6778.

    Olemme vahvistettu cvv-myyjä - myy cvv: tä kaikissa maissa: Yhdysvallat, Iso-Britannia, Kalifornia, AU, EU, Japani, Aasia, Inter ja muut maat

    Tyyppi: Visa - Master - Amex - Disco - Säiliö - DOB - NON - Pass VBV - SSN - Fullz Info

    Etsimme hyviä asiakkaita ostamaan Cvv: tä ja pitämään liiketoimintaa pitkällä aikavälillä, koska meillä on päivittäin myymälämme valtava Cvv, Hack-luottokortin numero Cvv: llä.
    Hinta voi olla hieman ylös ja alas vaihtelevien markkinoiden perusteella, mutta pidämme sen aina kohtuuhintaisena tasapainottaaksemme asiakkaan ja meidän edut.
    Sinua kannustetaan ostamaan muutama testattavaksi ennen kuin teemme pitkäaikaista liiketoimintaa yhdessä. Lisäksi meillä on hyvä hinta jälleenmyyjälle, paras sivusto cvv: n ostamiseen ja monet muut maat varastossa 98% voimassa oleva korko ja korkea saldo.

    MYY SSN DOB PÄIVITETTY TARKISTETTU

    Myymme SSN DOB: tä. Vahvistetut, todistetut ja tarkistetut valtion SSN (USA).
    Varmistamme, että kaikki SSN vs DOB ovat yhdessä tuoreen nimen kanssa vahvistettu, koska meillä on ohjelmistohakkerointi saada SSN vs DOB päivittäin.

    Yhdysvaltain / Ison-Britannian FULLZ-satunnainen pankki
    US / UK FULLZ KAIKKIEN PANKKEIDEN KANSSA (HSBC, BARCLAYS jne.) WHATSAPP: +1-713-389-6778.

    Tarjoamme kaikenlaisia ​​hakkerointipalveluja - OSTA EDULLISET TUORET JA PÄIVITETYT TAVARAT, JOIDEN VOIMASSAOLOAIKA on 98%

    Ota meihin yhteyttä SSN DOB: n ja Cvv: n osalta, jonka haluat ostaa WHATSAPP: +1-713-389-6778

    Kiinnostuneiden tulee ottaa yhteyttä sähköpostitse: atmgeniuslinks@gmail.com
    * Voit myös soittaa meille tai Whatsappille tänään saadaksesi lisää valaistusta soittamalla numeroon +1-713-389-6778 / Telegram: @Anonymous_Ccs / ICQ: https://icq.im/Anouymous_CC
    * VAROA huijareista ja väärennetyistä hakkereista, jotka ilmentävät meitä, mutta he eivät ole meiltä, ​​ota meihin yhteyttä vain tämän yhteyden kautta *
    OLEMME TODELLINEN JA OIKEUDELLINEN ........... 2020 RAHOITUKSET / UNOHTAKOITA Lainan hankkimisesta ja tyhjän pankkiautomaatinkorttimme saamisesta: +1-713-389-6778.

    VastaaPoista
  90. Ne ovat paljon oikeinkirjoituksen verkossa, mutta DR WALE eroaa niistä. Ennen kuin tapasin DR WALEn, olen kokeillut yhtä tai kahta loitsupyörää aikaisemmin, eivätkä he työskentele minulle. Joten minun täytyy kokeilla toista tapaa, jolla törmäsin DR WALEen todella sanamieheksi ja todelliseksi ihmiseksi. Kun tapasin DR WALE, selitän hänelle kaikki asiat, jotka minulla oli mieheni kanssa, jonka lähdin jäädä toisen naisen luokse. Hän jätti minut ja lapset ilman mitään. Kaiken selitykseni jälkeen DR WALE kertoi minulle, että minun on maksettava kohteista, jotka tein. Sitten hän kertoi minulle, että loitsu kestää päiviä töihin, joita odotan. LISÄÄ yllätykseni muutaman päivän kuluttua, kun sain puhelun, ääni oli mieheni ääni, joka itki puhelimessa kertoen minulle, ettei hän tiennyt mitä tuli hänen yli. antaen anteeksi ja kertoi minulle, että hän on matkalla takaisin kotiin. Tällä hetkellä elämme kaikki taas onnellisina yhdessä. Kiitos DR WALE: lle erinomaisesta työstä. Sinäkin voit ottaa yhteyttä DR WALEen sähköpostitse: drwalespellhome@gmail.com TAI WhatsApp +2347054019402

    VastaaPoista
  91. Se toimii! Entinen estän minut kaikilla alustoilla. Se kesti jonkin aikaa, noin kaksi kuukautta, mutta hän vapautti minut vain muutama tunti sitten! Älä anna periksi! SE TOIMII! ota yhteyttä tohtori Ilekhojieen saadaksesi apua nyt. olemme taas yhdessä. Usko tähän prosessiin .. Tässä hänen yhteyshenkilönsä ... WhatsApp hänet: +2348147400259,
    Lähetä hänelle sähköpostia: (gethelp05@gmail.com)

    VastaaPoista
  92. Nimeni on Anna Yhdysvalloista, rakastajani on palannut tohtori Ehimenin suurella avulla. Hän auttoi minua saamaan loitsun, joka toi hänet takaisin sylilleni vain kahdessa päivässä. Rakastajani jätti minulle virallisen ilmoituksen, ja nyt hän on palannut, haluan vielä kerran kiittää tohtori Ehimeniä hänen upeasta loitsustaan, olen nyt onnellinen nainen. Voit ottaa yhteyttä Whatsappin suurempaan oikeinkirjoittajaan soittamalla numeroon +1 (260) 218-3592 tai sähköpostitse osoitteeseen drehimen710@gmail.com

    VastaaPoista
  93. Tarjoamme lainaa matalalla korolla, 3%. Hae nopeaa ja kätevää lainaa laskujen maksamiseksi ja uuden yrityksen perustamiseksi tai rahoita heidän hankkeitaan uudelleen halvemmalla 3 prosentin korolla. Sinulla on alhainen luottopiste ja sinulla on vaikea saada pääomalainaa paikallisilta pankit ja muut rahoituslaitokset? Tässä on tilaisuutesi saada lainaa organisaatioltamme. Tarjoamme lainoja yksityishenkilöille seuraaviin tarkoituksiin ja paljon muuta. Henkilökohtainen laina, liiketoiminnan laajentaminen, yrityksen perustaminen, koulutus, velkojen vakauttaminen, kovat rahalainat. Ota meihin yhteyttä sähköpostitse saadaksesi nopean välittömän vastauksen. Sähköposti: protonloan2020@hotmail.com TAI Mobile / Whatsapp: +1 (204) 410-2623

    VastaaPoista
  94. En tiedä kuinka kiittää suurta tohtori Ikodua siitä, että hän toi takaisin rakastajani voimillaan, en koskaan uskonut, että voisin saada vaimoni takaisin luokseni, kun jätin lapseni vihaisesti, koska en koskaan välittänyt. Tajusin, että olen tehnyt vääriä asioita rakkaalle perheelleni, mikä johtaa eroon minun ja vaimoni ja lasteni välillä. . Joku puhui tohtori Ikodusta muutama päivä sitten, ja minusta tuntui, että minäkin voisin auttaa, ja jouduin ottamaan yhteyttä myös häneen avun saamiseksi. nähdä minut ensimmäistä kertaa niin moneen vuoteen. Se tuntui unelta, mutta se oli todellisuutta. Lyhyesti sanottuna, minä ja perheeni olemme yhdistyneet ja vaimoni on erittäin iloinen voidessaan olla jälleen kanssani ja olen myös erittäin onnellinen. Tunnen olevani siunattu tohtori Ikodun avulla ja arvostan todella hänen apuaan. Koska suuri tohtori Ikodu viittasi minuun, haluaisin lähettää tohtori Ikodun kenelle tahansa, joka tarvitsee hänen apuaan. Voit tavoittaa hänet hänen matkapuhelinnumeronsa +2348163958542 kautta tai lähettää hänelle sähköpostia: ikoduotantempleofsolution@gmail.com

    Nimi: Charles
    Maa: UK

    VastaaPoista
  95. Haluan jakaa todistuksen siitä, kuinka rakastajani tuli takaisin luokseni 24 tunnin kuluessa siitä, kun olimme eronneet kahdeksi vuodeksi. hänelle on enemmän kuin voin selittää. En ole ollut yksin viimeisten 2 vuoden aikana eromme jälkeen, mutta tänään olen mielestäni onnellisin mies maan päällä, koska sain hänet takaisin elämääni ja se on siunaus. Haluan todella kiittää tohtori Ikodua onnellisuuteni palauttamisesta, ja jos tarvitset hänen apuaan, voit ottaa häneen yhteyttä: ikoduotantempleofsolution@gmail.com tai soittaa +2348163958542


    Maasi: USA
    Nimesi: Javonne

    VastaaPoista
  96. Monarch Recovery is an intensive outpatient drug treatment center and IOP Program in Ventura CA They offer the highest level of care because they do care about the people they help. Patient care comes first and foremost with this addiction treatment center located in Ventura, CA. If you or a loved one is suffering from addiction, I highly recommend reaching out to Monarch Recovery. You can call them at (805) 427-6504, they are located at 1445 Donlon St STE 15 Ventura, CA 93003

    VastaaPoista
  97. En tiedä miten aloittaa minussa tällä hetkellä olevalla jännityksellä ja onnella, sillä tässä vaiheessa tunnen olevani onnellisin nainen koko maailmassa, koska iloni on palautunut. Viime vuoden alussa minulla oli sydänsuru, elämäni rakkaus, jota rakastan ja vaalin niin paljon elämälläni, ja olemme seurustelleet 6 vuotta ja viime vuoden alussa hän päätti lopettaa suhteen tuntemattomasta syystä, johon hän ei voinut. älä anna minulle parempaa syytä siihen. Olin järkyttynyt ja tunsin tekeväni itsemurhan, jota minulla oli onni, mutta en tehnyt. 4 päivää sitten olin salissa, kun joku puhui rakkausloitsusta ja kuinka hän sai rakastajansa takaisin sillä, joten kuullessani tämän olin kiinnostunut ja kysyin häneltä siitä ja hän yhdisti minut suureen tohtori Okpaan, joka on syy miksi minä Olen onnellinen tänään tuomalla mieheni, rakkaani, aarteeni takaisin minulle 24 tunnin sisällä. Luulin näkeväni unta, tohtori Okpa yllätti minut tuomalla rakastajani takaisin luokseni ja tekemällä minut onnelliseksi. Olen kiitollinen Suurelle Tohtori Okpalle ja olen ylpeä saadessani kertoa maailmalle hänestä, koska hän on auttaja ja palautti elämäniloni. Voit ottaa yhteyttä tohtori Okpaan saadaksesi apua soittamalla, whatsappilla +27653527813 tai sähköpostitse: okpatempleofsolution@gmail.com

    Nimeni: Janelle
    Maa: USA

    VastaaPoista
  98. Mieheni jätti minut, kun olin kuudennella raskauskuukaudella. Rakastamme molemmat toisiamme ja se oli shokki minulle, ja se todella särki sydämeni ja masensi minut, yritin soittaa hänelle ja hänen linjansa olivat tavoittamattomia. Yritin tavoittaa hänet myös sosiaalisessa mediassa, mutta tajusin, että hän esti minut myös sosiaalisessa mediassa. Otin yhteyttä hänen vanhempiinsa ja he kertoivat minulle, että heidän poikansa oli sanonut, ettei hän rakastanut minua enää eikä halunnut nähdä minua, vaikka tiesi, että olin raskaana, ja he olivat myös yllättyneitä hänen teoistaan ​​ja päätöksestään, että he ei tiennyt mikä oli vialla. Itkin niin paljon ihmetellen, kuinka hän jättäisi minut syntymättömän lapsemme kanssa ja kuinka tulen toimeen ilman häntä, koska rakastan häntä niin paljon. Ennen kuin synnytin ja vauva oli vuoden ikäinen, mieheni ei vieläkään palannut tarkastamaan minua ja vauvaa, ja olin taas hämmentynyt. En tiedä mitä tehdä, olen menettänyt työpaikkani, eikä minulla ole rahaa hoitaa vauvaa. Olin kurja, en tiennyt mitä tehdä ennen kuin aloin etsiä apua Internetistä ja lukea upeita todistuksia Voodoo Lordista. Otin häneen yhteyttä sähköpostitse ja hän sanoi auttavansa minua, ja hän kertoi minulle, että toinen nainen manipuloi miestäni ja hän loitsi hänet. Voodoo Lord sanoi, että hän auttaisi minua murtamaan loitsun, jotta mieheni palaisi luokseni ikuisesti ja hän olisi jälleen minun. Hän kertoi minulle, että minun täytyy ostaa esineitä murtaakseni mieheni kipsin, ja annoin hänelle kaiken, mitä hän pyysi. Suurimmaksi yllätykseksi muutamaa päivää myöhemmin mieheni koputti oveen, joka näytti muutokselta ja tunteellisesta, oli ilmeistä, että hän juuri palasi tajuihinsa ja itki polvilleen anteeksiantoani. Kiitos Voodoo Lordille, hän on erittäin voimakas ja aito loitsuilija . Rukoilen, että hän elää pitkään jatkaakseen hyvää, luotettavaa ja aitoa työtään. Jos sinulla on ongelma, joka vaivaa sinua, ota yhteyttä tähän aidoon loitsuntekijään, hän voi auttaa sinua, hän ei petä sinua. Ota häneen yhteyttä sähköpostitse: voodooconnect60@gmail.com tai whatsappin kautta: +234 8097014925

    VastaaPoista
  99. Rakkaus on kaunista, kun on joku, joka täydentää sitä. Voodoo Lord on todellinen loitsuntekijä ja erittäin ainutlaatuinen ja voimakas mies, jolla on viisautta. En voinut tulla raskaaksi, koska minulla oli hedelmällisyysongelmia. Mieheni erosi minusta tämän takia. Olin niin huolissani, itkin aina ja ajattelin jopa itsemurhaa, mutta ystäväni esitteli minut Voodoo Lordina tunnetulle suurelle miehelle, joka myös auttoi häntä ratkaisemaan oman ongelmansa. Hän antoi minulle sähköpostinsa, otin häneen yhteyttä ja selitin kaiken. Hän vakuutti minulle auttavansa minua, ettei minun pitäisi huolehtia. Voodoo Lord toi ilon takaisin elämääni ja perheelleni, toi mieheni takaisin luokseni henkisillä voimillaan, teki minut raskaaksi, paransi sisareni syövän erityisillä voimillaan ja auttoi myös veljeäni voittamaan 1 miljoonan dollarin lotossa. Voodoo Lord on todella lahjakas ja erittäin hyvä mies, joka todella osaa tehdä työnsä. Ilman Voodoo Lordia elämäni olisi ollut raunioina. Paljon kiitoksia Voodoo Lord, en koskaan lakkaa puhumasta siitä, kuinka suuri ja voimakas olet. Sanat eivät voi ilmaista, kuinka hyvin olet tehnyt minulle ja perheelleni, ja uskon, että sanat riittävät kuvaamaan hyvää ja suurta työtäsi. Jos tarvitset henkistä apua, mikset juokse Voodoo Lordin luo, ota yhteyttä hänen sähköpostiinsa: voodooconnect60@gmail.com tai whatsapp +234 8097014925 tai Telegram +234 8097014925, niin hän auttaa sinua. Voodoo Lord on vaaraton, turvallinen ja luotettava, joten ota yhteyttä häneen nyt ratkaistaksesi ongelmasi.

    VastaaPoista
  100. Elämään tulee erilaisia ​​kokemuksia. En tiedä millaisia ​​kokemuksia sinulla on, mutta tämä on minun tarinani, enemmänkin todistus. Olen iloinen voidessani kirjoittaa tämän, koska minulla on jälleen rauha avioliitossani ja kaikki on kiitos mahtavalle loitsuntekijälle nimeltä VOODOO LORD, hän on erittäin voimakas mies, joka auttoi sovittamaan kiistani minun ja mieheni välillä erittäin tehokkaalla ja aidolla rakkausloitsulla. . Mieheni lähti kotoa ja muutti toisen naisen luo seitsemäksi kuukaudeksi huolehtimatta minusta ja neljästä lapsestamme, olen taloudellisesti vakaa, mutta tarvitsen miehen huolenpitoa, hellyyttä ja vakaata perhettä. Pyysin häntä tulemaan kotiin useita kertoja, mutta mikään ei auttanut, pyysin jopa hänen vanhempaa sisartaan auttamaan minua anomaan häntä, mikä myös epäonnistui. Joten eräänä päivänä törmäsin erään naisen todistukseen, joka kuvaili, kuinka VOODOO LORD oli auttanut häntä estämään miestään eroamasta hänestä. Otin häneen yhteyttä ja selitin hänelle ongelmani, hän kertoi minulle, mitä tarvitaan aitoon ja erittäin tehokkaaseen rakkausloitsuun. Annoin kaiken, mitä hän tarvitsi, ja 24 tunnin kuluttua mieheni soitti minulle ja pyysi anteeksi ja kysyin, otanko hänet takaisin hänen tekojensa jälkeen, ja näin avioliittoni pelastettiin. Jos sinulla on jokin ongelma, jonka haluat korjata pikaisesti, älä epäröi ottaa yhteyttä häneen WhatsAppissa: +2348097014925, Sähköposti: voodooconnect60@gmail.com


    VastaaPoista
  101. Olin naimisissa 16 vuotta rakastavan äidin ja vaimon kanssa. Meillä oli 2 yhteistä lasta, jotka ovat nyt 11 ja 13. Otin yhteyttä vanhaan tyttöystävään yliopistosta Facebookissa ja aloimme suhteen ja jätin vaimoni. Nainen, jonka kanssa minulla oli suhde, on ihana nainen ja minäkin rakastan häntä ja lapsemme olivat alkaneet hyväksyä tilanteen ja vaimoni on tavallaan siirtynyt eteenpäin, mutta ei rakastunut näkemäänsä mieheen. Luulin rakastuneeni vaimooni ja minusta tuntui kauhealta siitä, mitä tein hänelle - hän on hyvä nainen, enkä tiedä mikä minuun tuli. Päätin yrittää saada hänet takaisin, ja minua suositeltiin tohtori Ige Ajayille auttamaan tapaamisessa vaimoni kanssa. 48 tunnin sisällä yhteydenotosta tohtori Ige Ajayihin vaimoni päätti selvittää asiat kanssani ja nyt me olemme jälleen yhdessä lasten kanssa, jotka elävät yhtenä onnellisena perheenä. En todellakaan tiedä sanoja, joilla arvostan sitä, mitä tohtori Ige Ajayi teki hyväkseni, mutta sanon kiitokseni, herra, että yhdistät minut ja perheeni takaisin. Ne, jotka kokevat avioliittonsa tai suhteensa koettelevia aikoja, voivat ottaa yhteyttä häneen. Sähköposti: drigeajayi@gmail.com. Puhelin/Whatsapp +2348130035939

    VastaaPoista
  102. Mieheni jätti minut toisen naisen takia ja minä jäin hämärään. Se tapahtui niin nopeasti ja muutamassa päivässä elämäni kääntyi ylösalaisin. Hän vain jätti minut kolmen vuoden jälkeen ilman sanoja. Otan yhteyttä tohtori Ilekhojieen hänen sähköpostinsa kautta ja hän lupasi suorittaa sovintorituaalin auttaakseen meitä palaamaan yhteen. Alle 48 tunnin kuluttua rituaalinsa suorittamisesta mieheni alkoi testata minua uudelleen ja tunsi olonsa kauhealta siitä, mitä hän juuri sai minut läpi. Hän sanoi, että olin hänen elämänsä tärkein henkilö ja hän tietää sen nyt. Avioliittomme on nyt vahva ja vakaa. Kiitos tohtori sovintorituaalista, jonka teit minulle. Sinä olet Jumala, joka on lähetetty palauttamaan rikkinäinen avioliitto. Suosittelen vilpittömästi tohtori Ilekhojiea kaikille, joilla on rikki avioliitto tai parisuhdeongelmia. Hänen sähköpostinsa: gethelp05@gmail.com

    VastaaPoista
  103. Hei rakkaat ihmiset, olen täällä todistamassa tohtori Okpan hyvyydestä, että hän toi rakastajani takaisin luokseni sen jälkeen, kun hän jätti minut kolmeksi vuodeksi, en löytänyt ketään jota todella rakastan niin kuin rakastan sulhastani, hänellä on tapa tekee minut onnelliseksi niin kuin kukaan muu mies. En voinut päästää irti hänestä ja jakamistamme suloisista muistoista, olen ollut emotionaalisesti uupunut viimeiset 3 vuotta. Mutta olen jälleen onnellinen, koska saan hänet vihdoin takaisin elämääni tohtori okpan avulla, sen jälkeen kun hänen voimakkaan loitsun. tuomaan rakastajani takaisin. Olen erittäin onnellinen tänään ja haluan kiittää tohtori Okpaa suhteeni palauttamisesta ja hymyn huulilleni saamisesta. Kiitos tohtori Okpa ja arvostan todella sitä, mitä teit hyväkseni. Määrään tohtori Okpan jokaiselle, jolla on parisuhdeongelmia tai parisuhdeongelmia, ottamaan häneen yhteyttä osoitteeseen okpatempleofsolution@gmail.com tai solunumeroon: +27653527813.
    Verkkosivusto: https://okpatempleofsoluti.wixsite.com/my-site-1

    Nimi: Rosa
    Maa: Italia

    VastaaPoista
  104. Waoh vihdoinkin sain Macin takaisin elämääni sen jälkeen, kun olen ollut niin monien loitsunpyörien huijauksena, mutta tohtori okpa sai hymyn huulilleni ja osoitti minulle loitsun voimat, sir, olet hieno mies, kiitos ja kunnia sinulle Tohtori okpa, ystäväni, haluan sinun auttavan minua kiittämään tohtori okpaa avusta, jonka hän antoi minulle tuomalla macin takaisin elämääni. voit tavoittaa tohtori okpan hänen sähköpostillaan: okpatempleofsolution@gmail.com tai solunumerolla: +27653527813 .

    Sacke Lance
    maa: Ruotsi

    VastaaPoista
  105. Genuine Hackers on paras ratkaisu varastetun kryptovaluutan palauttamiseen. He auttoivat minua saamaan takaisin kadonneet rahakkeet sen jälkeen, kun jouduin tietokalasteluhuijauksen uhriksi Telegramissa, jossa hyökkääjät pääsivät lompakkooni ja varastivat kaikki kolikoni. Genuine Hackersin avulla pystyin palauttamaan yhteensä 11,8 BTC:tä ja 6,479 ETH:ta 2 päivän kuluessa tapaukseni lähettämisestä. Ota yhteyttä GENUINEHACKERS000@GMAIL.COM saadaksesi luotettavat ja tehokkaat palautuspalvelut.

    VastaaPoista